Zdrav sirov burek z bučkami
SESTAVINE:
* 1 zavitek polnozrnatega vlečeneva testa
* 1 kg skute
* 1-2 bučki
* 200 g grškega jogurta
* 2 jajci
* Malinca himalajska sol
* 0,5 dcl olivnega olja
OPIS POSTOPKA: Bučko/i naribamo in posolimo ter pustimo stati 15 minut Vmes v večjo skledo zmešano skuto, grški jogurt in 2 jajci ter po okusu solimo. Bučko dobro ožamemo in jo primešamo zmesi. Pravokoten pekač namažemo z oljem in nanj položimo en list test. Na list testa položimo 1/4 mase in nato spet čez en list testa namazanega z oljem. Ta postopek ponovimo še 3x oziroma dokler ne porabimo vse mase. Koliko listov testa in koliko mase bo med posameznimi listi je popolnoma odvisno od vaših preferenc. Na koncu z vilico prepikamo testo in postavimo v pečico na 180°C za 40 minut.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek (Prehranazadva)
Komentarji (0)