Zdrava malica z ajdovo kašo
Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.
SESTAVINE:
* 100g ajdove kaše
* ovseno mleko
* suho sadje
* banana
OPIS POSTOPKA: Kašo preberemo, operemo in dobro odcedimo. Na kuhalnik pristavimo lonec z mlekom, ki ga rahlo posolimo. Ko mleko zavre, dodamo odcejeno kašo in jo na nizkem ognju počasi kuhamo približno 20 minut. Med kuhanjem kašo nekajkrat premešamo. Ko je kaša kuhana, jo odstavimo in počakamo, da se malo ohladi. Dodamo suho sadje po želji, za večjo moč pa lahko narežemo še kakšno banano. Če smo bolj sladkosnedni sladkamo z žličko medu.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik
Komentarji (0)