Zdrava poletna pica
SESTAVINE:
* 1 polnozrnata tortilija
* 2 žlici pesta
* 5 rezin bučke
* 5 rezin jajčevca
* pest češnjevih paradižnikov
* 100 g mocarele
* pest oliv
* 1/2 avokada
* 100 g dimljenega lososa
* pest sveže rukole
* par listkov bazilike
* 2 žlici olivnega olja
* 2 žlici limoninega soka
* sol
* poper
* zeliščna sol
* česen v prahu
* 1 trdo kuhano jajce
OPIS POSTOPKA: Tortlijo namažemo s pestom, obložimo z rezinami bučk in jajčevca ter narezano mocarelo. Potresemo z zeliščno soljo, poprom in česnom v prahu in polijemo z olivnim oljem. Pečemo 15minut na 180 stopinj. Nato na pico dodamo še rukolo, baziliko, rezine avokada, narezane olive, dimljen losos in kuhano jajce. Posolimo, popopramo ter polijemo z limoninim sokom, nato pa postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)