Zdrava sacher torta
Sacher torta je sestavljena je iz sočnega biskvita, okusnega marmeladnega polnila ter čokoladnega preliva. Torta no navdušila vse ljubitelje čokolade in sladkih užitkov.
SESTAVINE (za biskvit:)
* 220 g stopljene temne čokolade s stevijo
* 170 g kokosovega masla sobne temperature
* 8 jajc
* 200 g pirine moke
* 1 vrečka pecilnega praška
* 100 g kokosovega sladkorja
Sestavine za marmeladno polnilo:
* 500 g goste marelične marmelade brez sladkorja
* sok polovice limone
Sestavine za čokoladno glazuro:
* 180 g temne čokolade s stevijo
* 200 ml smetane za stepanje
OPIS POSTOPKA:
Postopek za biskvit:
- Pirino moko in pecilni prašek skupaj zmešamo.
- Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepamo in jim počasi dodajamo polovico kokosovega sladkorja, stepamo, da nastane čvrst sneg.
- Kokosovo maslo sobne temperature stepamo približno 2 minuti. Kokosovemu maslu primešamo stopljeno temno čokolado, rumenjake in preostalo polovico kokosovega sladkorja. Dobro zmešamo in nato dodamo približno polovico pirine moke, ponovno dobro premešamo.
- Nato masi počasi dodajamo malo snega in malo moke. Postopek ponavljamo vse dokler nam ne zmanjka vseh sestavin.
- Pripravimo si pekač, katerega nastavimo na velikost premera: 25 cm.
- Biskvit pečemo na 160°C, za približno 60-70 minut.
- Ko se biskvit speče, počakamo da se popolnoma ohladi in ga razrežemo na 3 enakomerne dele.
Postopek za marmeladno polnilo:
- Marmelado in limonin sok dobro segrejemo.
- Biskvit namočimo z mlekom in nanj razporedimo polovico marmeladnega polnila. Dobro razmažemo in na vrh položimo nov biskvit, katerega ponovno namočimo in mu dodamo še preostalo polovico marmeladnega polnila. Na vrhu postavimo še zanji biskvit, katerega prav tako namočimo z mlekom.
- Torto postavimo v hladilnik in pripravimo čokoladni preliv.
Postopek za čokoladni preliv:
- Smetano za stepanje segrejemo do vretja in jo prelijemo čez temno čokolado. Počakamo 2-3 minute, da se čokolada stopi in dobro premešamo.
- Čokoladno glazuro nanesemo čez torto.
- Sacher torto za čez noč postavimo v hladilnik.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)