Zdrava veganska pica
Tale pica je naravnost božanska. Ko jo enkrat preizkusiš, bo pri tebi zagotovo redno na jedilniku. Z okusi lahko eksperimentiraš, vendar naj ti zaupam, da je tale kombinacija zmagovalna.
Dober tek!
SESTAVINE:
Testo:
* 1 + 1/2 skodelice polnozrnate pirine moke
* 3/4 skodelice tople vode
* 1 žlička sladkorja
* 1 žlička soli
* 2 žlici kvasa v prahu
* 1 žlica olivnega olja
Nadev:
* olivno olje
* paradižnikova omaka
* sveža zelenjava po želji (gobice, špinača, paradižnik, bučke, jajčevev, čebula, koruza, olive, sušeni paradižniki + rukola, bazilika, avokado...)
OPIS POSTOPKA: Kvas zmešamo z 1 dl mlačne vode in kokosovim sladkorjem. Postavimo na stran za 5 minut. Med tem zmešamo moko ter sol in dodamo pripravljen kvas in preostalo mlačno vodo ter 1 žlico olivnega olja. Zmes gnetemo 5 - 10 minut nato pa testo pustimo vzhajati vsaj pol ure. Po tem času ga razvjamo, premažemo z olivnim oljem in obložimo z zelenjavo po želji. Pico pečemo nekje pol ure (odvisno od debeline testa) pri 220 ºC. Ko je pečena, po vrhu razporedimo še svežo rukolo, baziliko in avokado.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)