Zdrave čokoladice z arašidovim maslom brez peke
SESTAVINE:
* 150 g temne čokolade
* 1 žlička kokosovega olja
* 130 g arašidovega masla (ali katerega drugega masla iz oreščkov)
* 1 žlica sirupa iz datljev (ali medu, agavinega sirupa, javorjevega sirupa)
* 1 žlička Maca coffee Mixa (za dodatno hranilni vrednost)
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Pripravi 12 manjših papirčkov za cupcake (ali okoli 6 večjih), moji so premera 5 cm. Čokolado skupaj s kokosovim oljem stopi v mikrovalovni pečici ali nad soparo. V vsak papriček vlij žličko čokolade oz. toliko, da prekriješ dno in postavi v zamrzovalnik za 2 minuti, da se strdi. Dobro zmešaj arašidovo maslo s sirupom iz datljev, maca coffee mixom in soljo. To polnilo oblikuj v kroglico, ki jo sploščiš in vstaviš na čokolado v papirčku. Pazi, da se polnilo ne dotika roba. Prelij z dvema žličkama čokolade in malo potresi tako, da je polnilo prekrito in robovi zapolnjeni s čokolado. Postavi za dve minuti v zamrzovalnik in nato že lahko uživaš! Shrani v posodici v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)