Zdrave domače sladoledne rezine
SESTAVINE:
KREMA:
* 225 g indijskih oreščkov
* 120 ml kokosovega mleka (gosti del)
* 60 ml javorjevega ali agavinega sirupa
* 20 ml kokosovega olja Malinca (stopljenega)
* 1 žlička vanilije
* ¼ žličke soli
DODATKI:
* 10 medjool datljev (razkoščičenih)
* 40 g temne čokolade Malinca (stopljene)
* pest poljubnih nasekljanih oreščkov
OPIS POSTOPKA:
0 / PRIPRAVA: Indijske oreščke namočiš v vrelo vodo za vsaj 15 min, ali še boljše čez noč.
1 / BLENDANJE: Vse sestavine za kremo zblendaj do gladkega.
2 / PLASTENJE: Manjši pekač obloži s peki papirjem. Kremno zmes prelij čez celoten pekač. Nadaljuj s slojem datljev, ki jih pred polaganjem razkoščiči in nekoliko splošči. Posuj s pestjo nasekljanih nesoljenih oreščkov. Prelij s stopljeno temno čokolado.
3 / ZAMRZOVANJE: Pokrij s folijo in postavi v skrinjo za vsaj 4 ure, ali še bolje čez noč.
4 / SERVIRANJE: Ko so popolnoma zamrznjene jih razreži na poljubno velike rezine. Rezinam daj kakšnih 10 min na sobni temperaturi, preden jih serviraš, preostanek pa postavi nazaj v skrinjo (za kasnejše sladke apetite).
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)