Zdrave malinine lunice
Maline in limonina lupinica pričarajo božansko svežino, s katero znajo piškoti izstopati iz pladnja s pecivom, ki ga boste postavili pred svoje najbližje.
SESTAVINE:
Za testo:
* 1 ¾ skodelice gladke pirine moke
* ¾ skodelice stevie v prahu (ali drugega poljubnega sladila)
* 1 žlica limonine lupinice
* 1 žlička pecilnega praška
* ½ žličke soli
* 1 skodelica rastlinskega mleka
* ⅓ skodelice kokosovega olja (stopljenega)
* 1 žlička kisa
Sestavine za malinino glazuro:
* 200 g zmrznjenih malin
* 10 žlic vode
* ½ žličke agar agarja v prahu
OPIS POSTOPKA: 1. V večji posodi najprej združimo vse suhe sestavine, v drugi posodi pa mokre. Mokre nato dobro premešamo s suhimi.
2. Srednje velik pekač obližimo s peki papirjem in nanj vlijemo maso. Pečemo v vnaprej segreti pečici, približno 30 minut na 180 °C.
3. Pustimo, da se piškotno testo ohladi, medtem pa pripravimo malinino glazuro.
4. Za malinino glazuro v blenderju zmiksamo maline in vodo. Vsebino prelijemo v kozico, vmešamo agar agar in počakamo do točke vretja. Ko zavre mešamo še kakšno minuto, da se agar agar aktivira. Odstavimo s štedilnika, razporedimo po testu in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se glazura dodobra strdi.
5. Lunice izrezujemo tako, da si pomagamo s kozarcem za vino. Začnemo na skrajnem robu testa- čisto prva lunica bo imela obliko polne lune, vse preostale pa bodo že imele obliko polmesca.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)