Zdrave ploščice brez peke s čokolado in jagodami
SESTAVINE:
* 80 g mandljeve moke
* 30 g kokosove moke
* 10 g liofiliziranih jagod (lahko tudi malin, lahko pa se tudi izpusti za bolj čokoladen in manj saden okus)
* ščepec soli
* 80 g javorjevega sirupa (ali agavinega)
* 20 g kokosovega olja
* 55 g masla iz indijskih oreščkov (ali kateregakoli drugega oreščka naprimer arašidovo maslo, mandljevo maslo)
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
* 150 g temne čokolade
* 1 žlička olja
OPIS POSTOPKA: Mandljevo moko, kokosovo moko, liofilizirane jagode in sol zmelji v prah. Stopi kokosovo olje in zmešaj skupaj z maslom iz oreščkov, javorjevim sirupom in vanilijevim ekstraktom. K temu dodaj še mešanico mok in dobro zmešaj. 50 g ćokolade nareži na koščke in dodaj k masi. Majhen pekač premera okoli 10x18 cm obloži s peki papirjem in nato vanj razporedi vso maso. Postavi v hladilnik ali zamrzovalnik za 10 minut. Medtem stopi 100 g čokolade z žličko kokosovega olja. Čokolado razporedi po vrhu mase in postavi v hladilnik ali zamrzovalnik za 10 minut, da se strdi. Razreži na 6 kosov.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)