Napolitanke
Uživajte v lešnikovem okusu napolitank.
SESTAVINE:
* 1 paket oblatov (5 oblatov)
* 100 ml rastlinskega napitka (jaz sem uporabila sojinega z okusom vanilije)
* 150 g mandljevega masla
* 100 g mletih lešnikov
* 100 g mletih polnozrnatih keksov
* 120 g temne čokolade
* eritritol (po želji)
OPIS POSTOPKA: Temno čokolado stopimo nad paro in v njo vmešamo mandljevo maslo. Jaz sem uporabila mandljevo Malinca maslo. Maslo naj bo 100% mandljevo, brez ostalih dodatkov. Vse skupaj dobro premešamo in odstavimo od sopare. Nato dodamo rastlinski napitek. Lahko tudi navadno mleko, po želji. Dodamo še mlete lešnike in mlete ali zdrobljene kekse. Dobiti moramo gosto zmes. V kolikor nam nadev ni dovolj sladek lahko dodamo tudi malo javorjevega sirupa, datljeve paste/sirupa ali pa eritritola Malinca. Meni je bila že sama dovolj sladka in okusna. Nato si pripravimo leseno desko, ki jo obložimo s peki papirjem. Na njo položimo prvo plast oblatov in na njo na tanko premažemo lešnikov nadev. Pokrijemo z novo plastjo oblatov in ponovno namažemo z nadevom. Nadaljujemo v enakem zaporedju vse dokler ne porabimo vseh oblatov. Napolitanke na koncu položimo za vsaj 1h v hladilnik. Nato jih narežemo na poljubne oblike in koščke ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katja Požun
Neja Kavšek
To mora biti zelo dobro... Moja mama je to delala ko sem bila mala punčka... Pa se še spomnim te dobrote. Sedaj sem stara 71 let. Torej, hvala za recept..