Zdrave srčkaste višnjeve galete
SESTAVINE:
Za testo:
* 1 ½ lončka pirine gladke moke (350 ml)
* ½ lončka ajdove moke (120 ml)
* 2 žlici grobe kokosove moke
* 1 žlica kokosovega sladkorja (ali enaka količina običajnega sladkorja)
* ¼ žličke soli
* 3 žlice ekstra deviškega kokosovega olja (stopljenega na sobni temperaturi)
* ½ lončka mrzle vode (120 ml)
Za višnjev nadev:
* 3 lončki svežih ali zmrznjenih višenj (450 g)
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 4 žlice tapiokine moke (ali koruznega škroba)
* 1 do 2 žlice kokosovega sladkorja (ali enaka količina običajnega sladkorja)
OPIS POSTOPKA: 1. Če uporabljamo zmrznjene višnje jih najprej odtajamo in odcedimo.
2. V posodi združimo vse suhe sestavine za testo. Dodamo kokosovo olje (stopljeno na sobni temperaturi) in postopoma prilivamo mrzlo vodo, saj morda ne bo potrebno, da dodamo celotno količino vode. Zgnetemo v enakomerno testo. Testo pokrijemo s folijo in postavimo na stran za 30 minut.
3. Vse kar moramo storiti za nadev je, da v večji posodi združimo višnje s stevio, tapiokino moko in vanilijevim ekstraktom ter vse skupaj dobro premešamo.
4. Testo razdelimo na 5 enakomernih delov in vsakega izmed njih razvaljamo. Razvaljano testo oblikujemo v srčkasto obliko (ali navadno okroglo). Višnjev nadev razporedimo po testu, vendar pazimo, da okoli zunanjega roba pustimo dovolj prostora, da lahko robove prepognemo nekoliko čez nadev. Robove narahlo premažemo še s tanko plastjo stopljenega kokosovega olja.
5. Postavimo v pečico, ki smo jo vnaprej segreli na 180 °C in pečemo okoli 30 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1,5h
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)