Zdravi browniji z arašidovim maslom
SESTAVINE:
* 185 g arašidovega masla
* 170 g nemastnega grškega jogurt
* 60 ml mleka (lahko kokosovega, ovsenega...)
* 2 beljaka
* 1/4 žličke himalajske soli
* 1 žlička pecilnega praška
* 1/2 lončka medu
* 42 g grenkega kakava v prahu
* 40 g ovsenih kosmičev (zmletih v moko)
OPIS POSTOPKA: Najprej dobro zmešamo tekoče sestavine, dodamo suhe sestavine in dobljeno maso zlijemo v pekač obložen s peki papirjem (masa je precej tekoča). Arašidovo maslo segrejemo, da postane malce tekoče in ga razporedimo po površini pekača, lahko ga malce razvlečemo, da dobimo marmoriran efekt. Pečemo na 180°C 20-25 min. Dobro ohladimo in razrežemo na kocke.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)