Zdravi falafli na hitro
Falafel je odlična jed, ki izvira iz Egipta, vendar se je v nekaj letih razširila in postala priljubljena tudi po Evropi. Preveri recept za zdravo, hitro pripravljeno in zelo okusno različico.
SESTAVINE:
* 2 kozarca čičerike v kozarcu/konzervi
* 2 žlici ovsenih kosmičev
* 1 žlička medu
* 2 stroka česna, strta in drobno nasekljana
* pol čebule, čim bolj drobno nasekljane
* žlička soli
* kurkuma, koriander, čili, poper
* svež koriander- odlično pase zraven, vendar ga je pri nas malo težje dobiti in brez problema ga lahko izpustimo
OPIS POSTOPKA: Čičeriko temeljito operemo v cedilu pod tekočo vodo. Vse sestavine, razen čičerike, dobro premešamo, nato pa s čičeriko, vse skupaj prestavimo v blender. Počasi pulzirano zblendamo- moj ni prav zmogljiv, zato ni bojazni, da bi bilo hitro preveč, če pa imaš kaj močnejšega, pa bos ob nepazljivosti, dobila pireju podobno zmes. Lahko zmiksamo tudi s paličnim mešalnikom, ker želimo grobo zmes, da se vidijo in čutijo koščki posameznih sestavin. Maso postavimo v hladilnik vsaj za pol ure, nato pa iz nje z mokrimi rokami oblikujemo kroglice (Cca 12). Če se preveč lepi, dodamo malo moke. Prestavimo na peki papir in pečemo 20 min na 200 stopinj. K falaflom se odlično poda jogurtova-tahinijeva omakica, in seveda velika skleda solate.
ČAS PRIPRAVE: 45 min (skupaj s počivanjem mase in peko)
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)