Zdravi krofi
Recept za bolj zdravo različico krofov. Krofi so pečeni v pekaču za krofe.
SESTAVINE:
200 g pirine bele moke
160 g grškega ali rastlinskega jogurta
30 g eritritola
2 jajci
2 žlici kokosovega olja
1 žlička pecilnega praška ali vinskega kamena
limona
poljubno: eritritol v prahu za posip in marmelada/čokolada za nadev
OPIS POSTOKA:
1. Rumenjake ločimo ob beljakov. Beljake stepemo v sneg.
2. V drugi posodi zmešamo najprej mokre sestavine: rumenjake, grški jogurt, kokosovo olje in nastrgano lupino limone.
3. Mokrim sestavinam dodamo suhe sestavine: prino moko, eritritol in pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo.
4. Masi dodamo še sneg in nežno premešamo.
5. Pekač premažemo s kokosovim oljem in z žlico napolnimo pekač. Ena velika žlica mase zadostuje za 1 krof.
6. Krofe pečemo v ogreti pečici 20 minut na 180°C.
7. Ko so krofi pečeni jih poberemo iz pekača in nadevamo oz. poljubno okrasimo. Jaz sem uporabila za nadev malinino marmelado brez dodanega sladkorja in krofe nežno posula s sladilom eritritol v prahu.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)