VIDEO: Zdravi krofi
Recept za bolj zdravo različico krofov. Krofi so pečeni v pekaču za krofe.
SESTAVINE:
* 200 g moke
* 160 g grškega ali rastlinskega jogurta
* 30 g eritritola (ali drugo sladilo)
* 2 jajci
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 žlička pecilnega praška
* limona
* poljubno: eritritol v prahu za posip in marmelada/čokolada za nadev
OPIS POSTOKA:
1. Rumenjake ločimo ob beljakov. Beljake stepemo v sneg.
2. V drugi posodi zmešamo najprej mokre sestavine: rumenjake, grški jogurt, kokosovo olje in nastrgano lupino limone.
3. Mokrim sestavinam dodamo suhe sestavine: moko, eritritol in pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo.
4. Masi dodamo še sneg in nežno premešamo.
5. Pekač premažemo s kokosovim oljem in z žlico napolnimo pekač. Ena velika žlica mase zadostuje za 1 krof.
6. Krofe pečemo v ogreti pečici 20 minut na 180°C.
7. Ko so krofi pečeni jih poberemo iz pekača in nadevamo oz. poljubno okrasimo. Sama sem krofe nežno posula s sladilom eritritol v prahu.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)