Zdravi mafin krofi
Spodaj dve različici mafin krofov - od Malince Andreje in od Malince Nastje.
SESTAVINE:
* 140 g kokosovega sladkorja (Andreja) ali 70 g stevia sugar sweet 1:2 (Nastja)
* 100 g pirine polnozrnate (Andreja) ali bele (Nastja) moke
* 100 g pšenične bele moke
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 dl kisle smetane (Andreja) ali grškega jogurta (Nastja)
* 2 jajci
* 1 žlička vanilijeve arome
* 100 g masla
* 40 g kokosovega olja
* 12 žličk kakijeve (Andreja) ali borovničeve (Nastja) marmelade
OPIS POSTOPKA: Sladkor, moko in sodo zmešamo v posodi. V drugi posodi stepemo jajca, dodamo jogurt (ali kislo smetano) in vanilijevo aromo. Maslo in kokosovo olje raztopimo, ampak ne sme bit prevroče. Olje in maso z jajci vlijemo v posodo z moko in z žlico dobro premešamo, da se sestavine lepo povežejo.
2/3 mase nato razdelimo v modelčke za mafine. Na sredino vsakega damo žličko poljubne marmelade, po vrhu pa porazdelimo preostalo maso.
Pečico segrejemo na 190 stopinj in pečemo 16 minut. Pustimo, da se ohladijo in jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Iz mase pride 12 krofov.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja & Malinca Andreja
Komentarji (0)