Zdrobovi žličniki
Zdrobovi žličniki so okusna prikuha za v govejo, kokošjo ali kakšno zelenjavno juhico. Pridejo res puhasti, mehki žličniki. Velikost lahko prilagodite po želji. Jaz običajno naredim malo večje.
SESTAVINE:
* 1 jajce
* 20 g stopljenega masla
* 50 g pirinega polnozrnatnega zdroba
OPIS POSTOPKA: Vse tri sestavine dobro zmešamo in pustimo stati kakšne pol ure v hladilniku. Skuhamo jih lahko kar v juhi, če pa želimo juho ohranit bolj bistro skuhamo v osoljenem kropu. Z žlico zajamemo malo mase (žličnik se bo približno 3x povečal) in potopimo žlico v juho oz. vodo in žličnik bo sam 'odplaval' dol. Kuhamo približn 10 minut, potem pa jih pustimo še kakšne 10 minut stati v juhi da se res omehčajo in napolnijo z okusom.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut za pripravo + 10 minut kuhanja
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)