Zelenjavna tortilja
S takim obrokom poskrbimo za 2 porciji (od priporočenih 5 na dan) zelenjave, dokazano pa je, da kombinacija vlaknin in beljakovin vpliva na daljšo sitost in večjo delovno učinkovitost.
Primerno tudi kot kosilo na poti.
SESTAVINE:
* 2 jajci
* 50 g pirine polnozrnate moke
* žlička psilium vlaknin
* himalajska sol
OPIS POSTOPKA: Zmešamo v gladko, a malo gostejšo maso in spečemo na teflonski ponvi na kokosovem maslu.
Nadevamo s poljubno zelenjavo: hokaido buča, bučke, brokoli, cvetača, korenje... ki jo pred, poškropljeno z olivnim oljem in začinjeno s soljo in kurkumo, spečemo v pečici na 180 stopinj, 25 minut. Če imamo zelenjavo že pred-pripravljeno v hladilniku, za ta obrok ne bo potrebnih vec kot 5 minut.
Dodamo še poparjeno špinačo, svež avokado in po želji namažemo s humusom, sojinim jogurtom...
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)