Malinca Kids 20 - 40 % CENEJE

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Kisla repa s smetano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kisla repa s smetano

Kisla repa s smetano je tradicionalna jed, ki se v naših krajih še posebej v sezoni kisle repe pogosto znajde na krožnikih. 

SESTAVINE (za 4 porcije): 
* 1 kg kisle repe
* ena srednje velika čebula
* strok česna
* sol
* poper
* malo čilija v prahu
* ščepec timijana
* ščepec rožmarina
* 1 lovorjev list
* kisla smetana (za vegansko različico sojina smetana)
* 400 g kuhanega fižola za prilogo

OPIS POSTOPKA: : Na vodi (zadnja leta ne uporabljam olja pri kuhanju) malce popražimo nasekljano čebulo in česen. Nato dodamo kislo repo in malce pražimo. Po nekaj minutah praženja, jo prelijemo z vodo in kuhamo cca 10-15 minut, da se malce zmehča in spusti svoj značilen sok in okus. Dodamo začimbe in na koncu, pred serviranjem, umešamo kislo smetano (ali sojino smetano za vegansko različico recepta). Zraven se po tradiciji zelo prileže kuhan fižol v zrnju.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti