40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Zelenjavni zrezki z ajdovo kašo in ovsenimi kosmiči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavni zrezki z ajdovo kašo in ovsenimi kosmiči

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.



SESTAVINE:

Sestavine za 10 -12 zrezkov

* 300 g brokolija

* 60 g korenčka

* 80 g naribanega sira

* 20 g ajdove kaše

* 1 jajce

* 20 g sesekljanih lešnikov

* 20 g zmletih polnozrnatih ovsenih kosmičev (v mlinčku za kavo)

* 10 g mletih semen indijskega trpotca - psiliuma

* 1/2 žličke sladke paprike v prahu

* 3 stroki česna

* sol, poper, bazilika, noževa konica kumine

* sezam za posip




OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo skuhamo v osoljeni vodi. Kuhano kašo odcedimo. Brokoli operemo in razdelimo na posamezne cvetove. Korenček prav tako operemo, po potrebi ostrgamo in drobno naribamo. Pripravljeno zelenjavo damo v lonec in prilijemo malo vode. Dodamo malo soli in pokrito kuhamo 5 minut. Kuhano zelenjavo dobro odcedimo. Tekočino shranimo in jo uporabimo za pripravo juh, omak …



Kuhano zelenjavo pretlačimo in dodamo nariban sir, jajce, kuhano ajdovo kašo, sesekljane lešnike, mlete ovsene kosmiče ter trpotčeva semena. Začinimo s soljo, poprom, mleto papriko, kumino in baziliko. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo ga k zelenjavi. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Po želji dodamo žlico ali dve skute, da se sestavine lepo povežejo.

Pečico segrejemo na 180ᵒC. Velik pekač od pečice obložimo s papirjem za pečenje. V manjšo posodo si nalijemo hladno vodo. Na plitev krožnik natresemo 4 žlice sezamovih semen. Z mokrimi rokami oblikujemo zrezke in jih povaljamo v sezamu. Polagamo jih na pripravljen pekač. Pečemo 15 – 20 minut, da se zrezki rjavo obarvajo. Zrezke lahko ponudimo namesto zelenjavne priloge lahko pa so sestavina brezmesnega obroka.



ČAS PRIPRAVE: 30 minut za pripravo; 20 minut za pečenje

RECEPT PRIPRAVILA: Irena Višček  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti