Zrezki v smetanovi omaki
Moji najljubši zrezki v smetanovi omaki po čisto preprostem receptu. Za prilogo lahko ponudite karkoli, njoke, pire krompir, riž... Jaz sem si jih privoščila s koščkom polnozrnatega kruha in veliko skledo fižolove solate.
SESTAVINE za 2 osebi:
* 300 g piščančjega mesa (približno 1 file)
* 1 čebula
* žlica olivnega olja
* 2,5 dcl smetane za kuhanje
* himalajska sol
* poper
* začimbe po želji
* parmezan po želji
OPIS POSTOPKA: Čebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso narežemo na zrezke in ga dodamo v ponev, ter popečemo. Med peko ga lahko po malem zalivamo z vodo. Na koncu v ponev dodamo še smetano za kuhanje in vse skupaj začinimo ter dobro premešamo. Po želji lahko dodamo še malo naribanega parmezana.
Postrežemo s poljubno prilogo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)