Zajtrk, ki ni nikoli dolgočasen …
Priznajmo si – zjutraj si vsi želimo zajtrk, ki je pripravljen hitro, ki prihrani naš čas, kljub temu pa je slasten in zdrav ter nas nasiti do naslednjega obroka …
Zato radi posežemo po zajtrku, ki ni nikoli dolgočasen in ponuja nešteto možnosti kombiniranja. Sem zagotovo sodijo različni kosmiči, ki jih na hitro zmešamo z mlekom, jogurtom ali s čim drugim in že smo pripravljeni za skok v nov dan.
Tudi razne ankete kažejo na to, da najraje posegamo po različnih kosmičih, te pa najdemo v res številnih oblikah.
Ena od možnosti so slastne granole
Granola je hrustljav misli, ki je za razliko od navadnih mislijev običajno popečen in oplemeniten z različnim suhim sadjem. Osnova so pogosto ovseni kosmiči, tem pa so lahko dodana še druga žita, različni oreščki, semena, suho sadje pa tudi začimbe, sladila in drugi dodatki.
A pozor – pri izbiri granole za zajtrk je dobro paziti na sestavo, saj se lahko na našem krožniku hitro znajde preveč sladkorja, ki je pogosto sestavni del različnih kosmičev za zajtrk …
Hrustljavo, slastno in z odlično sestavo
Da ima granola dobro sestavo, lahko preverimo s preprostim testom … Preprosto pogledamo deklaracijo in preverimo, ali poznamo vse sestavine, ki se skrivajo v izdelku. Preverimo pa tudi, s čim je granola slajena.
In točno taka je Malincina domača granola z malinami. Taka, kot da bi jo iz dobro znanih sestavin pripravili v domači kuhinji, veganska in slajena le s kančkom agavinega sirupa.
Malincina granola z malinami je:
Hrustljavo doživetje, ki te spravi v pogon …
Ljubitelji sadnih okusov bodo nad hrustavimi in slastnimi ovsenimi kosmiči, ki so kombinirani z mandlji, prosom, rožiči in lanenimi semeni preprosto navdušeni.
Sadni okus pa zato, ker piko na i granoli dajejo liofilizirane maline, ki so zaradi posebnega postopka sušenja ohranile svoj odličen okus in neverjetno barvo. Liofilizacija je namreč eden redkih postopkov sušenja sadja, ki omogoča, da sadje ohrani svojo hranilno vrednost in vitamine ter minerale, ki so v sadju naravno prisotni.
Granola je pripravljena s kančkom olivnega olja in kančkom agavinega sirupa. Na ta način je lepo pečena, da prijetno hrusta, malce čisto naravne sladkosti pa ji daje agavin sirup.
Visoka vsebnost prehranske vlaknine
Ali veš, da zakonodaja določa, kdaj lahko za neko živilo rečemo, da ima visoko vsebnost prehranske vlaknine?
Določeno je, da lahko tako rečemo pod pogojem, da vsebuje vsaj 6 gramov vlaknin na 100 g izdelka. In Malincina granola malina ta pogoj več kot le izpolnjuje, saj vsebuje kar 7,6 g vlaknin na 100 g izdelka. Prehranske vlaknine so predvsem kompleksno sestavljeni ogljikovi hidrati, ki so pomemben del uravnotežene prehrane.
Granola je zaradi odlične sestave priljubljen zajtrk in prigrizek za vse, ki želijo z bistro glavo v nov dan, obožujejo pa jo tudi športniki, atleti, študentje in celo pohodniki, saj predstavlja hiter in hranljiv vir energije, ki poskrbi za sitost.
Vsekakor popoln obrok za vse generacije in vse sladkosnedeže, ki si želijo bolj zdrav zajtrk. Granola pa je primerna tudi kot sestavina za pripravo raznovrstnih sladic, smuti skled, žitnih ploščic in še česa. Odlična tudi kot čudovito darilo.
Hranilna vrednost na 100 g
Granola malina 350 g
Sestavine: Ovseni kosmiči 73 %, agavin sirup, oljčno olje, blanširani mandlji. ekstrudirano proso, mleti rožiči, laneno seme, liofilizirane maline.
Izdelek lahko vsebuje sledi drugih oreščkov (lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), mleka, sezama ali arašidov.
Neto količina: 350 g
Proizvedeno v Sloveniji.
Granolo prelij s poljubnim mlekom, vodo ali jogurtom in odličen, hranljiv zajtrk je pripravljen. Odlično se poda tudi v smuti, uporabiš pa jo lahko tudi pri peki peciv, sladic iz kozarčka ali za pripravo granola ploščic.
Shranjevanje: Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.
Kaj pomeni, da ima granola visoko vsebnost vlaknin?
To pomeni, da vsebuje sestavine, ki vsebujejo veliko vlaknin, te pa so pomembne v prehrani človeka.
Ali jo lahko jedo tudi otroci?
Seveda, tudi otroci lahko jedo domačo granolo. Previdnost svetujemo le tistim, ki so občutljivi na katero koli izmed sestavin.
Ali granola vsebuje gluten?
Granola vsebuje ovsene kosmiče, ki lahko vsebujejo sledi glutena, zato je ne štejemo med brezglutenske izdelke.
Kaj je to ekstrudirano proso?
Ekstrudirano proso je narejeno s toplotno obdelavo, in sicer podobno kot kokice iz koruze. Izraz ekstrudiran se torej uporablja za živila kot so kokice, ki se med toplotno obdelavo razpočijo, le da gre v tem primeru za tako pripravljeno proso.
Ali je granola isto kot misli oz. muesli?
Granola in musli imata veliko podobnosti, vključno z večino njunih sestavin in ugodnih lastnosti. Glavna razlika je v načinu izdelave. Granola je pečena in običajno vsebuje dodana sladila, kot sta med ali agavin sirup, medtem ko je muesli ni toplotno obdelan.
Ali je slajena s sladkorjem?
Granola je slajena le z agavinim sirupom in ne vsebuje drugih sladil ali belega sladkorja.
Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.
Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:
Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?
Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod: