-
Nives Podmiljšak
Cejlonski cimet uporabljam pri peki peciva, kuhanju, dodam si ga v kavo. Okusen je.
-
Olga Lilija Hribernik
Izrazit okus. Uporabljam ga v sladicah in napitkih.
Pokaži vse
-
Jana KK
Obožujem ta cimet, uživam ga čisto vsak dan. Všeč mi je, ker pride v malo večji vrečki kot običajno, tako da traja nekaj časa, preden ga porabim.
-
Alenka Kos Baus
Cimet kar veliko uporabljam: dodam pecivu, zavitkom, marmeladi, kavi. sedaj sem poizkusila tudi cejlonski cimet, ki je močnejšega okusa kot navadni cimet.
-
Dajana Voh
Z vašim cimetom sem zelo zadovoljna. Uporabljam ga vsak dan, predvsem zjutraj, ko si z njim posladkam kavo. Odlično!
-
Nives Podmiljšak
Malincin cimet je čudovit. Dodajam ga smoothiejem, v jogurte, včasih ga dodam kavici -predvsem v zimskem času, uporabljam pri peki piškotov, peciva... Sedaj, ko sem izvedela, da deluje pozitivno tudi na srčno - žilni sistem (imam probleme s krčnimi žilami), ga bom še bolj z veseljem uporabljala.
-
Vesna
Na splošno se vem veliki ljubitelj cimeta in si raznih jabolčni sladic, napitkov, kosmičev kar težko predstavljam brez njega. Večkrat ga uporabim tudi namesto sladkorja. Zelo lepo diši.
-
Barbara Vodnik
Odličen je. Redno ga dodajam kavi, tu ne sme manjkati. Seveda pa ga uporabljam tudi pri pripravi drugih jedi.
-
Suzana Kralj
Super je
-
Viktorija Bajec
Cimet pogosto uporabljam saj si ga dodam tudi prvi jutranji kavi
-
Marjeta Brodar
Vsak dan ga uporabljam, je kvaliteten in prijetnega vonja.
-
Vesna Miljkovic
Vsako jutro uživam cimet. Je dobrega okusa, lepo diši in kar mi je najbolj pomembno, da deluje protivnetno. Vmešam ga v jogurt s sadjem in kosmiči. Še rajši pa v jabolčnem štrudlju.
-
Karlina Mežnar
Med mnogimi cimeti je cejlonski cimet najboljši, po barvi, okusu in vonju. Veliko ga uporabljam, hvala, da je vedno na voljo.
-
JANJA Rakar
Ima dober okus. Ker sem potencialna kandidatka za sladkorno bolezen, ga še toliko več uporabljam.
Pri meni izboljšuje okus v kavi, v čaju, na pecivih, v jogurtih, smootijih. Okus ,ki me vedno spravi v dobro voljo.
-
Neka Kavšek
Cejlonski cimet je fantastičen...vsem ga priporočam... niža vrednost sladkorja v krvi... Hvala Malinci!!!!
-
Ana Fleischer
Zelo okusen cimet, ki ga najraje dodam h kosmičem, ki jih zmešam z jogurtom, skuto in narezanim jabolkom. Prav tako se odlično poda h kavi z ovsenim mlekom.
-
Liljana Fras
Cimet mi je fenomenalen. Že samo, ko odpreš vrečko, noro zadiši. Najraje ga uporabljam v "zlatem" mleku. Zato sem si ga tudi naročila zraven kurkume in ingverja. Top izdelki!
-
Vlasta Orozović
S cejlonskim cimetom sem zelo zadovoljna. Okus in vonj sta neprimerljiva z navadnim, ki ga dobiš na trgovskih policah. Uporabljam ga v skoraj vseh sladicah, nepogrešljiv je tudi v mešanici kosmičev in jogurta, ki je moja vsakodnevna večerja, tam pa se nahaja tudi žlička kurkume z malo popravo vašem priporočilu. V zimskem času je dodatek skupaj z ingverjem domačim mešanicam čajev. Kurkuma je seveda tudi že dolgo časa kupljena pri vas in prav tako čisto drugačnega okusa kot kupljena v trgovini.
-
Urška Herle
Cimet veliko uporabljam v pecivu in smutijih konkretno ta zelo lepo diši in ne greni
-
Helena Mihelčič
Zaenkrat sem ga uporabljala le pri kuhi in peki. Hvala za vaše predloge. Bom z veseljem preizkusila.
-
Marija
Cimet je zimska začimba. Pri nas doma kraljuje v času veselega decembra. Za doziranje uporabljam kar žlico: za medenjake in drugo pecivo, potice in kruhke, za kuhančke in druge napitke. Stranski učinek - odišavi tudi prostor
-
Darja Osojnik
Cimet kupujem samo še pri Malinci. Ker je na okus boljši, kot kakšni drugi cimeti, kupljeni kot začimba.
-
Tjasa Kuncic
Cimet je klasa zase. Od "trgovinskega' se razlikuje po vonju - bolj diši in okusu - ne zdi se tako intenziven. Všeč mi je ker je zelo drobno mlet. Posledično ne ostaja spodaj v kavi ali matcha kakavu. :)
-
Ana Levičnik
Okus je nekoliko drugačen od komercialno prodajanega, vendar mi je všeč.
-
Brane Čovran
Vsak dan si z vodo zmešam pol žličke cimeta za znižanje pritiska.
-
Tatjana Koban
Cejlonski cimet je tako kot vsi vaši izdelki super. Uporabljam ga vsakodnevno in sicer skupaj z medom ga uporabljam kot masko za obraz ter ga dodam jogurtu in čajem.
-
Majda Kerhe
Cejlonski cimet že leta uporabljam, ga obožujem. Predvsem je dober za uravnavanje sladkorja in pritiska.
-
Špela Prijatelj
Kupila sem ga prvič in moram priznati, da me njegov vonj ob odprtju vrečke ni niti malo prepričal. Čisto nasprotno pa je z okusom in aromo, ki se razvije med kuho/peko. Vaauuu, priporočam.
-
Monika Škorjanc
Ne predstavljam si več življenja brez njega, saj ne mine niti dan, da ne bi posegla po njemu. Ker ga kar precej porabim, mi je res všeč, da pride v večji količini in v priročni embalaži.
-
Mateja Drev
Cejlonski cimet uporabljam vsakodnevno pri pripravi jutranjih smutijev, doda lepo aromo in zaokroži okus; definitivno ga priporočam.
-
Jolanda Pangeršič
Jaz ga redno uporabljam že dve leti, prej pa občasno. Vsak dan si zjutraj dam eno žličko v kavo in žličko v smuti. Uporabljam ga tudi v kompotih, raznih sladicah. Opazila sem, da nimam več takšnih bolečin pri gibanju (težave imam s hrbtenico). Seveda pa uživam zraven tudi druge začimbe, vitamine in minerale - tudi od Malince.
-
Karolina Bregar
Odličen! Zjutraj najprej na kavici, da je ni potrebno sladkati, posujem ga po medu na kruhu ali arašidovem maslu, dodam ga k sadnim kašicam, žitnim kašicam, itd. Zelo rada ga uporabljam.
-
Katja Jerič
Cimet uporabljam praktično dnevno, saj ga vsako jutro dajem v kavo. Obožujem vonj po praznikih ter spomine ne božično vzdušje. Najboljše pri tem pa je, ker Malincin cimet prekaša vso konkurenco. Po vonju in okusu. Top. Priporočam.
-
Kaja Vidic
Cimet zjutraj na jabolku ali v kosmičih je top.
-
Anja Mohar
Ker sem sladkorni bolnik mi cimet res zniža sladkor in ker pijem kavo vsako jutro ga dodam 1/2 žličke h kavi in mislim da mi to pomaga znižat sladkor. Želim pa samo cejlonski cimet, ker ni rakotvoren, tako sem slišala mnenje od drugih in vaš je res kvaliteten.
-
Zdenka Jug
Jaz ga uporabljam pogosto...dodam ga sladicam ki vsebujejo kakav ali jabolka pa bučnemu pireju v sladkih jedeh, v smutije, tudi v kavo ali kakav. Ne manjka niti v domači breskovi in slivovi marmeladi, vloženih bučkah v kompot in pa seveda v domačem bananinem sladoledu. In da o klasičnem jabolčno skutinem zavitku in štrukljih ne govorim, tam je nepogrešljiv.
Lepo se poda k ingverju, limoni in grenivki in z nekaj rastlinskega sladila je odličen osvežilno zdravilni napitek.
-
Tina Pretnar
Meni je vaš cimet odličen. Zelo aromatičen, ki zares izboljša okus jedi. Uporabljam ga pri pripravi mlečnega pirinega gresa, pri peki raznih slaščic, vsak dan pa ga dodam h kosmičem oz. je nujna sestavina domače granole. Top! :)
-
Saša
Cimet mi je zelo všeč, vem, da je samo Cejlonski pravi, pa sem vesela, da sem vas našla. Uporablja ga mož, ki ima diabetes in ga jemlje skupaj z jabolčnim kisom!
-
Tina Ferfila
Sama sem trenutno na eni ayurvedski dieti in cimet je nepogrešljiva sestavina. Malinca cimet je super.
-
Suzana Šajatovič
Cimet je odličen, uporabljam ga v kavi, smootiju, sladicah, kompotih vsak dan.
-
Polona Krobat
Cejlonski cimet uporabljamo vsak dan v kavi, otroci z medom na kruhu pri zajtrku, za posip pri grisu, kot posip v palačinkah, skupaj s kokosovim oljem na kruh, pri zlatem mleku, v raznih zavitkih in sladicah... Naša družina ga preprosto obožuje, tako okus kot vonj.
-
Jana Hladnik
Cejlonski cimet smo zaenkrat uporabili v štrudlju, v čaju in mlečnem rižu. Okus je definitivno boljši od navadnega cimeta. Jaz in moji punci (3 in 8 lel) ga obožujemo. Poleti bom naredila tudi napitek iz limon in limete in dodala kanček cejlonskega cimeta.
-
Zdenka Jug
Cejlonski cimet uporabljam kot dodatek sladic, včasih mi zadiši tudi v kakavu. Obvezno ga dodam bananinemu sladoledu, vloženemu kompotu....pa še bi se našlo. Skratka na mojem jedilniku se nahaja zelo pogosto.
-
Saša Lašič
S cimetom smo zadovoljni, uporablja pa ga mož, ki ima visok sladkor in ga doda jabolčnemu kisu. Za cejlonskega smo se odločili, ker je edino ta pravi. Hvala, ko ga zmanjka, naročim ponovno!
-
Slavica Pavlin
Ta cimet je odličen, uporabljam ga najmanj 4x na teden, dam ga v kavo, pijem ga z limonado, res se dobro počutim po njem. Ko mi ga bo zmanjkalo, ga bom ponovno naročila.
-
Moni Tkalec
Za Cejlonski cimet in njegove pozitivne lastnosti, sem naključno izvedela
lansko leto na morju, ko smo z eno gospo govorili, kako se spopada pri njeni
hudi sladkorni bolezni. In kako ji cimet tudi dobro pomaga. Vendar NE navaden. Biti mora Cejlonski, saj je ta veliko bolj zdrav kot navaden. In tako sem ga tudi jaz poskusila pri Malinci. Nima sicer tako intenzivnega okusa kot navaden cimet. A ker je veliko bolj zdrav, raje posežem po bolj koristnih stvareh. Vedno in povsod. Cimeta dam malo več, da je sploh kaj okusa v jedeh. Pripravljam ga pri vseh
sadnih smutijih, pri peki jabolčnega zavitka, povsod kamor paše cimet :)
Zelo sem zadovoljna z vašim Malincinim cejlonskim cimetom :)
-
Marlena Vinter
Cimet dodajam v skuto s sadjem, v vse moje različne napitke na osnovi čejev in vode z dodatkom sadja, sadnega sirupa.... Moja najljubša izbira pa je turška kava ob zajtrku (kupujem bio kavo v zrnju in jo sama meljem) - v skodelico vsujem malo cimeta in dodam kokosovo olje in prilijem turško kavo.
-
Jana Vilfan Ažman
Že od nekdaj mi je všeč okus cimeta. Dodajam ga vsem jedem kjer se uporablja jabolko. Uporabljam ga vedno za zajtrk, ko si pripravim sadje z jogurtom ali skuto in vedno poleg cimeta dodam še ingver v prahu, mleta lanena semena in chi semena. Rada ga dodam tudi kakavu ali vroči čokoladi. Všeč mi je polni okus cejlonskega cimeta.
-
Irma Kovač
Cimet redno uporabljam. V 1l vode prekuham (vrem cca. 2 minuti) 1 zravnano veliko žlico cejlonskega cimeta. Naslednji dan »cimetovo vodo« odlijem in jo ločim od »cimetove gošče«, ki je na dnu posode. Cimetovo vodo uporabljam za sladkanje kave, čaja, dodam jo tudi v zelenjavne juhe. Cimetovo goščo pa uporabljam za pripravo omak, mesnih jedi (marinade), tudi za namaz palačink. Cimet je pomembna sestavina mojih prehranskih navad.
-
Mojca Erznožnik
Cejlonski cimet že dobrih 5 let uživam vsako jutro na tešče (2 dcl tople vode, žlička medu in žlička cimeta) in si na ta način lajšam oz. že kar odpravljam težave z bolečinami v sklepih. Učinkovati začne po cca. 1 letu redne uporabe.
-
Lily Anuska
Z vašim cejlonskim cimetom sem zelo zadovoljna. Predvsem mi je všeč njegov nežen okus in ne premočen vonj. Dodajam ga v kavo, ingverjev čaj, vse klasične sladice s cimetom (jabolčni zavitek, ...). Skratka sem zadovoljna in ga ponovno naročim ko mi zmanjka.
-
Andrej Smej
Cejlonski cimet dodajam v smoothie ali beljakovinski šejk. Vsak dan v kombinaciji s kurkumo. Odlicen izdelek!
-
Simona Gornik
Cejlonski cimet je nepogrešljiv v naši kuhinji. Vedno na zalogi in skoraj v vsaki jedi. Dodam ga skoraj povsod, v kavo, kompot, sladice, jogurt, kosmiče, smootije, mlečne jedi, kuhančka, pri prehladu z medom...dodam ga pa tudi v goveji golaž ali podobno močno hrano. Že samo vonj je pravljičen. Embalaža pa kot vse Vaše ostale lepa, naravna, preprosta ;)
-
Marko Janša
Cejlonski cimet se mi zdi dober ker ima lepo aromo.
-
Natalija Boldin
Obozujem cimet, cejlonski je pa sploh najboljše kvalitete. Embalaža mi je všeč,bolj pomembna je pa kvaliteta v njej. Uporabljam ga kar pogosto,dam ga v čaj, najraje ga imam pa na domačih češpljevih cmokih,nerejenih iz pirine moke ,mnjam
-
Martina Rancigaj
Cimet je moja najljubša začimba, cejlonski se posebej.Uporabljam ga od jutra ( v topli vodi s kisom in kajenskim poprom), maca kavici, z njim zacinim kurkumin latte, razne sladice, jogurt, pa tudi v slanih indijskih in maroških jedeh ga redno uporabljam! Zakon je!
-
Marija Mavsar
Jaz ga v glavnem rabim za znižanje pritiska in mi zelo pomaga. Pa tudi za sladice in kar je še takega.
-
Nataša Knavs
Cejlonski cimet v prahu, moram pohvaliti tako embalažo, ki je prvič zelo lepa, pa hkrati tudi zelo uporabna, saj se po uporabi lepo zapre, tako, da se ohrani kvaliteta izdelka.
Uporabljam ga v smutijih, čaju, pa tudi v kakšnem pecivu, res je tako, kot imate že na vaši spletni strani opisano je res vsestransko uporaben, ne samo zaradi okusa, jaz ga uporabljem predvsem v zdravile namene, proti raznim vnetnim procesom v telesu...
-
Sonja Župan
Cimet obožujem kot dodatek v kosmiče, kompote, pripravlam pa ga tudi v čaju. Res ne sme manjkati med začimbami v zimskem času, ko te pogreje že samo njegov vonj.
-
Simona Domjan
Cimet uporabljam od jeseni do pomladi oziroma od takrat, ko se prične vlaga in mraz, do takrat, ko se prične toplo in suho vreme. Razlog, cimet je začimba, ki greje in ima zdravilne učinke. V obdobjih kot so božični in podobni prazniki, ko pojemo načeloma tudi več ogljikovih hidratov (predvsem tistih manj zdravih) pa vnos cimeta povečam, saj odlično krepi vranico (TKM) oziroma trebušno slinavko, ki je odgovorna za presnovo ogljikovih hidratov. Cimet dobro vpliva na inzulinsko nihanje, zato se tudi priporoča sladkornim bolnikom. Osebno cimet dodajam v veliko jedi kot so palačinke, prosena kaša, razne smutije ipd., ki jih pripravljam v glavnem za zajtrk. Zadovoljna sem tako z embalažo, kot z dostavo.
-
Veronika Ilar
To je moja menda najljubša začimba, privlači me vonj in okus. Že kar dolgo nazaj sem "se podučila", da je v zdravstvene namene dober samo cimet iz Šrilanke, a ga je bilo še do nedavnega težko najti. Kupovala sem tistega od Sonentorja, kadar sem ga le našla. No sedaj imam tudi vašega...….odličen je. Čeprav so vaše embalažne vrečke na splošno super, mi za fino mleti cimet nekako ne ustrezajo, ker uhaja, se kar kadi ven, zato si ga pač pretresem v steklen kozarec. Uporabljam ga v glavnem v sladkih jedeh, obvezno v štrudlju, v kombinaciji s mletim ingverjem in klinčki, pa v čežani, na pitah, v nadevu za potico kot dodatek rožičem, dodajam ga v take in drugačne smootije, ………. še bi se našlo kaj, najbolj pa me prepriča zjutraj, v prvi jutranji kavici! Dolgo časa sem se upirala in razlagala naokoli, da kava brez sladkorja sploh ni kava, da ne razvije prave arome itd...…...Potem smo v hišo dobili "tamlado", ki je pila grenko kavo. No, pa sem jo nekajkrat probala tudi sama, namesto sladkorja in mleka pa sem ji dodala cejlonski cimet, ki je bolj blagega vonja in okusa.....ravno pravšnji in to je to!
-
Tanja Hartman
Zadovoljstvo z embalažo: Embalaža mi je čisto ok. Sicer zame, vsaj pri c.cimetu ne igra posebne vloge, saj ga presujem v stekleno embalažo in hranim na temnem. Zelo veliko ga uporabljam in mi je tako veliko bolj priročno.
Kvaliteta: Zaupam Malincam in zato verjamem, da je kvaliteten in da je res cejlonski in ne navaden, ki ima pravzaprav samo vonj ne pa tudi učinkovin cimeta.
Učinki in uporaba: C.cimet res uporabljam vsakodnevno, samo še v solato in juho ga ne dajem ;))). Zjutraj si ga dam v toplo vodo z limono, dodam ga vsem vrstam peciva, če imam manj E ga dodam čaju - potem ko se malo ohladi na cca 80 stopinj in takrat dodam tudi malo kokosovega olja, da se še bolj sporstijo eterična olja mešanice, tudi čez dan si ga dodam v vodo, posujem ga po štrukljih, namesto sladkorja,sladkim kremam.... S cimetom sem okužila vso družino ;)))))Že 6.letni sin, ko ima manj E reče:” Mami, da mi prosim naredi čaj z limono in cimetom”. :))))
Glede na to, da cimet, ko ga greješ postane tak sluzast, bi mi za pripravo čaja prišel prav bolj grobo mlet.
-
Vesna Božič
Zelo zadovoljna!
-
Boris Jeseničnik
Cimet uporabljam že skoraj dve leti vsako jutro na tešče eno žličko sestavine cimeta,ingverja, kurkume in medu. To delim z ženo hčerko in dvema vnukinjama in lahko rečem da zaenkrat nimamo problema s prehladi in virozami pa tudi splošno počutje je zelo dobro.
-
Damjana Prašnikar
Cimet mi je zelo všeč. Uporabljamo ga za jutranjo kavo in peciva.
-
Andreja Tavčar
Cejlonski cimet uporabljam vsakodnevno. Dodajam ga v kavo, čaj, uporabljam ga pri peki, včasih z njim potresem narezano jabolko, ki ga potem tudi moj otrok z veseljem poje. Dodam ga tudi v palačinke, kompot,... In vedno tako lepo diši, da ga z veseljem tudi samo povoham. Skratka vsestransko uporaben in preprosto njami.
-
Simeona Kobal
Cejlonski cimet uporabljam ga takole : med , cimet ingver in kurkumo zmešam v mešanico in vsako jutro pojem veliko žlico te mešanice z malo kokosove masti in ščepcem popra . Do sedaj sem se še obranila prehlada in ostalih zimskih tegob.
- Skrij komentarje