Bio tapioka moka – živilo svetovnih razsežnosti …
Odkrij Bio tapioka moko, pridobljeno iz gomoljev manioke, tudi znane kot kasava, tapioka ali yuca.
Ta tropska rastlina, cenjena zaradi svoje prilagodljivosti in enostavnosti pridelave, je temelj prehrane mnogih skupnosti po svetu.
Tapioka moka iz manioke je čista in naravna, saj vsebuje zgolj škrob, pridobljen iz teh bogatih gomoljev.
Čeprav izvira iz Južne Amerike, jo danes največ pridelajo v azijskih deželah in tudi drugje, s čimer je dobila svetovne razsežnosti.
Malincina tapioka moka je:
• 100 % naravno živilo
• Ekološko pridelana
• Vsestransko uporabna
Vsestranska kulinarična vrednost
Bio Tapioka Moka je izjemno priljubljena zaradi svoje fine teksture in nevtralnega okusa, kar jo naredi idealno za široko paleto kulinarične uporabe …
Po svetu jo uporabljajo kot odlično sredstvo za vezavo in zgostitev živil in pijač – peko izdelkov, kuhanje juh ali celo za pripravo popularnega čaja z mehurčki, narejenimi prav iz tapioke.
Kako jo lahko uporabiš …
Preprosta in hranljiva …
Bio Tapioka moka je preprosta za uporabo in odlična izbira za vse, ki iščejo alternativo tradicionalnim mokam. Zaradi svoje škrobnate osnove je odlična za energijsko bogate jedi, ki potrebujejo malo več strukture ali gostote.
Z Bio Tapioka moko lahko v svoj dom in na krožnik prinesemo okuse sveta in pripravimo odlične recepte.
Vključite Bio tapioka moko v svoje kuharske kreacije in se prepustite okusom, ki jih prinaša ta čudovita sestavina …
Hranilna vrednost na 100 g
Tapioka moka iz ekološke pridelave 500 g
Sestavine: manioka/tapioka v prahu iz kontrolirane ekološke pridelave.
Neto količina: 500 g
Poreklo: Vietnam
EKO – izdelek iz ekološke pridelave - pomeni da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).
Tapioko uporabjamo za zgoščevanje različnih jedi, kot so juhe, omake in pudingi. Škrob v tapioki deluje tudi pri nižjih temperaturah, zato je zgoščevanje s tapioko moko hitro. Omakam in juham ga dodaj šele cisto na koncu. Iz tapiokine moke lahko pripravimo tudi tapioka kroglice, ki so zelo priljubljene predvsem v sladicah.
Ali lahko tapioka moka nadomesti moke iz žit?
Tapioka je bolj kot nadomeščanju drugih mok namenjena zgoščevanju jedi, pripravi pudingov, lahko pa jo uporabimo tudi pri paniranju, iz nje pripravljamo kroglice in druge jedi. Čisto pa žitnih mok ne more nadomestiti, saj gre bolj za škrob kot za pravo moko. Če nadomeščamo drugo moko, naj bo razmerje vsaj 1 : 1, sicer so lahko jedi preveč gumijaste.
Zakaj se uporablja pri peki?
Uporablja pa se za doseganje voljne, lahke in puhaste teksture v pecivu ali za pripravo hrustljavih skorjic za pite in pice.
Kakšnega okusa je tapioka moka?
Moka je praktično brez posebnega okusa in vonja.
Ali lahko s tapioko nadomestim koruzni ali krompirjev škrob?
Da, s tapioko lahko odlično nadomestimo druge škrobe v receptih. Odlično nadomesti npr. krompirjev škrob.
Ali jo lahko uživajo diabetiki?
100 g tapiokine moke vsebuje 88,70 g ogljikovih hidratov, kar je zelo veliko. Čeprav vsebuje zelo malo sladkorjev, je hidratov toliko, da ni priporočljiva za osebe s sladkorno boleznijo oz. morajo te paziti na krvni sladkor.
Ali vsebuje prehranske vlaknine?
Tapioka moka vsebuje le malo prehranskih vlaknin, saj gre za živilo, bogato z ogljikovimi hidrati.
Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan.
Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:
Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?
Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod: