-
Manuela K.
Zelo okusen, obožujeta ga tudi moja otroka. Ponavadi ga uporabljamo pri pripravi kakava, smotija ali kot posip po gresu.
-
Simona Romšak
Super je, pa tudi cena je sprejemljiva.
Pokaži vse
-
Jana Vilfan Ažman
Všeč mi je njegov poln oz. intenziven okus kakava. Rada ga uporabljam za pripravo kakavovega napitka, za pripravo zdravih čokoladnih sladic, predvsem čokoladne presne torte. Potresem ga tudi po mlečnem rižu in mlečnem zdrobu.
-
Danica Zelen
Kakav imam že od nekdaj rada. Skodelica kakava criollo pa me spominja na tisto davno skodelico toplega kakava, ki mi jo je vsako jutro pripravila mama pred odhodom v šolo.
-
Anita Kordić
Meni najboljši kakav,najraje ga pijem zjutraj,toplega s kokos sladkorjem ali melaso,cimetom ali mojo mešanico začimb. Srečnooo, Anita
-
Dunja V. Peroša
Kakav je polnega okusa.
-
Jana Pukl
Odličen je. Edini kakav, ki si ga res rada pripravim. Niso mi všeč tiste verzije, kjer je dodan sladkor. Ta pa je tako prijetno grenki okus, da ga je res užitek pit. Če kdo obožuje sladek kakav, si ga tako ali tako lahko sladka. Pri teh, ki pa so že v osnovi sladki, pa jim sladkorja ne moremo odvzeti, zato si s takšnim doma ne morem nič kaj dost začeti...
-
Suzana Ferenčak
Super je, dobrega okusa. Uporabljam ga za pecivo
-
Mojca Cepuš - nutricionistka
Kakav, žameten prah iz praženih semen rastline kakavovca in z bogato čokoladno aromo, originalno izvira iz amazonskega deževnega gozda. Med prvimi civilizacijami, ki so ga uživale, je bil izjemno čaščen in poznan kot pijača za bogove, od koder tudi izvira njegovo latinsko ime, Theobroma cacao. Poznamo več sort kakavovca, med katerimi je criollo najredkejši in najzahtevnejši za gojenje, zato je tudi njegova vrednost nekoliko višja. Svojo posebno aromo kakav dobi med predelavo, predvsem s praženjem, med katerim nastajajo številne aromatične snovi, ki prispevajo h kompleksnosti okusa. Nepražena semena so namreč zaradi izjemno visokih koncentracij polifenolov precej grenka in neužitna.
Malincin kakav criollo je popolnoma brez dodatkov in vsebuje le 100 % kakav, ki je ekološko pridelan in izvira iz Peruja, kar priča o njegovi visoki kakovosti. Uporabljeni postopki predelave ohranijo kar se da visoke ravni vseh zdravju koristnih snovi, po katerih je znan kakav. Aroma kakava vseeno ostaja rahlo grenka, a jo spremlja bogata in kompleksna čokoladna aroma, ki bo zadovoljila prav vse ljubitelje čokolade. Poleg odličnega okusa se v kakavu skriva ogromno zdravju koristnih snovi. Kofein in teobromin sta alkaloida s poživilnim učinkom. Maščoba, ki se skriva v kakavu, je nosilka vitamina E in fitosterolov. Enostavnih sladkorjev praktično ne vsebuje, velik del ogljikovih hidratov v kakavu pa predstavljajo prehranske vlaknine in škrob. Kakav je predvsem znan po izjemno visokih ravneh polifenolov, ki ščitijo telo pred oksidativnim stresom ter posledično znižujejo tveganje za številne bolezni sodobnega časa. Malincin kakav criollo je prav tako primeren za vse, ki ne uživajo glutena in izdelkov živalskega izvora. Njegova vsestranska uporaba v kuhinji ga naredi nepogrešljivega za vse, ki se ne morejo upreti čokoladnemu okusu, vseeno pa se želijo posladkati na zdrav način in brez odvečnih kalorij.
-
Jasmina Šubic
Vaš kakav mi zelo hitro kopni, saj ga dnevno uporabljam kot zdrav napitek - preprosto samo zalijem z vročo vodo in ga pijem za zdravje, ko pa želim bolj sladkega in mlečnega, pa ga zmešam še s cimetom in eritritolom ali pa kokosovim sladkorjem, dodam malo vanilije v prahu in zalijem z riževim, kdaj pa tudi z navadnim mlekom.
-
Alenka Koprivnikar
Ta kakav je super dodatek moji jutranji ovseni kaši. :)
-
Tina Gorkič
Super, odličen je, uporabljamo ga povsod... Najboljši mi je v chia pudingu in avokadovem moussu... Najboljša izbira!
-
Julija Pretner
Kakav criollo mi je všeč. Je zelo kakovosten in nima nobenih dodatkov, kar je super. Okus je poln z izrazito, intenzivno 'čokoladno' aromo. Zmešam ga s toplo vodo ali pol vode, pol mleka. Vmešam ga tudi v kase in zdrob.
-
Saša
Kakav uporabljam kot dodatek kosmičem za zajtrk. Všeč mi je njegova aroma in bogat okus. Noben kakav kupljen do sedaj v različnih trgovinah ni bil tako dober.
-
Majda Kerhe
Zelo dober, dodam si ga v jogurt in v razna sadja, odličen je!
-
Danijela Dobrajc
Ta kakav je pa super, najboljši kakav. Dodam ga k ovsenim kosmičem, chia semenom, cimetu, medu, borovnicam in kefirju, moj tako dober zajtrk. Z vašim kakavom je okus izjemen, poln, pa še zdrav povrhu.
-
Nina Jesensek
Zelo dobro se obnese pri sladicah, ki so z njegovo uporabo res bogatejšega okusa.
-
Đula Meštrovac
Obožujem vaš kakav. Pijem ga pogosto in se ga enostavno ne naveličam. Ker pazim na težo je to odličen napitek - pa tudi ko mi sladkor pade, me zadovolji. Bolje, kot pa sladkarije.
-
Aleksandra Sečkar
Čudovit vonj, okus, tekstura... Uporabljamo ga v vseh sladicah, kjer se doda kakav, v mlečnih jedeh...
-
Tanja Milovanovič
Žametna tekstura, poln okus kakava brez dodanega sladkorja... Za odličen okus in polno razvito aromo kakava, zadostuje manjša količina kakava kot pri ostalih kakavih.
-
Dragica Jurinec
Rada kupujem v Malinci, med drugim tudi kakav, ki je odličen. Uporaba je vsestranska... V kombinaciji s cejlonskim cimetom, pa je prava poslastica. In, ker rada zdravo živim in pri tem še kulinarično uživam, je to pika na i.
-
Klavdija Verlak
Kakav pijem namesto kave, zato mi je pomembno, da je okusen, nesladkan in ravno prav grenak. Criollo kakav od Malince je eden najboljših ekoloških kakavov, kar sem jih poskusila in je od prvega naročila naprej moj "go to" kakav.
-
Nataša Svetelj
Presne kakave v prahu in tudi tisti v koščkih uporabljam že preko 10 let. Kupila sem že veliko različnih znamk presnih kakavov. Ampak tale vaš, je res najboljši, kar sem jih do sedaj jedla in prav tako je tudi cena vašega kakava OK. Vem, da je vrsta kakava Criollo iz Peruja najbolj kvalitetna in okusna in ima največ hranljivih snovi. Ker je tudi najdražji kupujem tudi cenejše vrste kakavov.
-
Saša Pikl
Kakav Criollo iz ekološke pridelave sem naročila prvič. Z njim sem zadovoljna. Ima značilen grenkast okus in krasno barvo, ko ga vmešaš v pecivo, palačinke...
Otroka si z veseljem naredita kakav-seveda z dodatkom kokosovega sladkorja. :)
Uporabljamo ga na sto in en način - naredimo si zdrav čokoladni namaz-za na kruh, palačinke... (le malce mleka in sladkorja dodamo in "voila"!), dodajam ga pecivom, v testo za palačinke, vaflje, otroka si delata napitek, dam ga v smothije...
Definitivno mi je "plus", da prihaja iz ekološke pridelave!
-
Nives Podmiljšak
Malincin presni kakav criollo mi je zelo všeč. Dajem ga v sladice, si pripravim kakav...
Še ga bom naročila.
-
Valerija Krivec
Ja tudi tale kakav mi je super, ker ni tako sladek kot navadni. Uporabljam ga predvsem pri sladicah. Naredila sem tudi že presne kakavove kroglice s kokosom njami, kolk so ble dobre. Zelo zadovoljna. Uporabila sem ga tudi pri "mlečnem pirinem zdrobu" na vrh pa posula s tem presnim kakavom.
-
Urška Petrič
Men je kakav super, vecinoma ga uporabljam za peko in se lahko tisti iz trgovine skrije glede okusa.
-
Nina Tomažič
Kakav je super in zelo dobrega okusa. Je eden izmed najboljših kakavov kar sem jih poizkusila. Ker uživam kakav skoraj vsak dan, pa naj bo to v kavi, kosmičih ali ostalih slaščicah, mi je zelo pomembno, da izberem kvalitetnega. Zaupam v vaše izdelke, ker so res kvalitetni in dobri za zdravje.
-
Tina Šmigoc
Kakav criollo uporabljam skoraj vsak dan, dodajam ga v smutije, ovsene kosmiče, sladice,... Všeč mi je, da ima tako žametno strukturo in se hitro vmeša.
-
Kaja Kuzma Jelovšek
Kakav mi je super, veliko ga uporabljam za peko in pudinge, naslednjic sprobam happy cacao mix!
-
Mojca Žorž Furlan
S kakavom criollo sem zelo zadovoljna. Sicer sem ga uporabila do sedaj samo enkrat, ko sem pekla rojstno dnevno kakavovo-skutino torto, in bila je odlična.
Drugače kakav uporabljam kot dodatek k pririnem zdrobu, za domači puding, kakavov napitek z mlekom ali rastlinskim napitkom, itn. Skratka, nepogrešljiva sestavina v (moji) kuhinji.
-
Mojca Ule
Kakav je odličnega okusa in se super obnese pri peki. Sem že naročila novo pošiljko 3 kakavov :)
-
Tanja
Kakav je super, uporabljam ga za smutije in sladice.
-
Petra Mlinarič Jager
Full dober in nepogrešljiv pri pripravi sladic.
-
Vojka
Kakav criollo v prahu iz ekološke pridelave je meni osebno zelo všeč, od kadar sem se navadila na ta "pravi" kakav drugega nikakor več ne morem piti - jaz si ga zmešam, kar v navadno toplo mleko, noter pa namakam pirine piškote. To je moj najljubši vikend zajtrk.
-
Veronika Bastl
Kakav criollo je trenutno moj najljubši kakav (v zadnjih 4 mesecih sem jih preizkusila ogromno...). Prijeten okus ravno prav "grenak" a polno čokoladen, ki te pogreje in poteši željo po sladkem. Če bi kdaj zvečer kaj pojedla (pa se sicer držim tega, da zvečer ne jem) samo spijem skodelico kakava in potreba po hrani izgine :). Uporabljam ga tako za pečenje kot za bolj zdravo obliko kakavovega napitka (skupaj z žličko medu ter kokosovim mlekom je božanskega okusa). Super je tudi, ker vem, da je kakovosten in ker z nakupom podpiram slovensko podjetje. Trenutno imam na zalogi kar 5 paketkov criollo kakava, ki ga obkroža cel kup drugih Vaših izdelkov.
Zahvaljujem se tudi za možnosti popustov na nakup, na paketke in vse ugodne akcije, ki meni osebno (kot študentki) res veliko pomenijo.
-
Metka Begus
Kakav criollo v prahu je odličen. Podarila sem ga svoji mami kot darilo in bila je zelo zadovoljna. Kakav si zelo pogosto naredi zvecer kot napitek in pravi, da je eden boljsih kar jih je pila.
-
Ajda Lesjak
Kakav je odličnega okusa. Enkrat sem ga uporabila za čokoladni biskvit za torto, večkrat pa za čokoladne ajdove kosmiče.
-
Polona Reberšak
Kakav ima odličen okus. Sploh v kombinaciji z vašim pirinim zdrobom in kokosovim mlekom je res enkraten.
-
Lara Maček
Kakav criollo je moj najljubši prijatelj, ko si pripravljam toplo proseno kašo z gozdnimi sadeži mmm, po vrhu pa potresem še malo kakava, ki doda kaši mm odličen čokoladni okus :) odličen je tudi pri pripravi kakava (malo vode+malo mleko+ ena žlička kakava criollo + dodatek sladilo eritritol je enako UŽITEK).
-
Klavdija Ambrož
Vrhunski je!
-
Katarina Kastelic
S kakavom sem zadovoljna. Uporabljam ga zaradi okusa in kot vir vitamina Mg. Nujen je pri mojem zajtrku iz pirinega polnozrnatega zdroba, mletih lešnikov in kakava.
-
Daliborka Novakovič
Tale kakav je odličen. Vsako jutro si popestrimo kosmiče z žlico criollo cacao in uživam ob zajtrku.
-
Mirjam Katič
Kakav criollo uporabljam pri peki sladic in pripravi napitkov. Zelo je dober in aromatičen.
-
Nives Podmiljšak
Malincin presni kakav criollo mi je zelo všeč. Dajem ga v sladice, si pripravim kakav...
-
Polona Reberšak
Odličen okus! Sploh v kombinaciji z vašim pirinim zdrobom in kokosovim mlekom.
-
Andreja
Božanski okus...čist navdušena ...priporočam <3
-
Irena Kepa
Meni je kakav criollo zelo dober. Uporabljam ga za razna peciva, presne kroglice in domačo čokolado s kakavovim maslom in agavinim sirupom ali javorjevim sirupom.
-
Simona Gornik
Vaš presni kakao je božanski! Uporablja ga cela družina, dodamo ga skoraj povsod, tudi v golaž
-
Lili Muhič
Glede kakava je pa takole. Zadovoljna sem z okusom. Je pa blede barve (npr. dr. Oetkerjev ki ga uporabljam za peko je dosti temnejši). Rada imam temno biskvitno testo zaradi kontrasta med biskvitom in kremo) in ko sem dala vaš kakav v biskvit za torto mi je bila presvetla (mogoče bi ga morala dati več?) Drugače pa sem si danes (ravno mi je zmanjkalo matcha coffe miksa) pripravila kakav z mačjim krempljem po vašem receptu; dodala sem vodo in malo mleka in erythritol za sladilo in moram priznati da mi je bil okus kar všeč. Drugače pa si delam kakav z dodatkom temne čokolade in mleka, včasih dodam še cimet. Sploh sedaj ko bo hladneje mi bodo prijali taki napitki.
-
Katja Jerič
Izdelek sem naročila predvsem za svojega nečaka, saj se rad udeleži druženja ob kavici in njegova kavica je ravno napitek iz presnega kakava, vmešan v kozarec toplega mleka. Važno, da ima tudi on svojo "kavico". Ga pa tudi sama rada uporabljam kot dodatek v jogurtu ali kosmičih. Z eno besedo - njami njami - všeč mi je predvsem to, da ni sladek in da je naraven. Super izdelek in tudi na splošno sem izredno zadovoljna z vašimi produkti. Predvsem mi je všeč Maca Coffe Mix ter MACA!! Top Top Top!
Hvala še enkrat iz srca za prijaznost ter hitro dostavo ter darilca:)
-
Polona Arcan
Kakav je super kvalitete, večinoma ga uporabljam pri peki, občasno pa tudi v ovseni kaši ali smutiju
-
Nuša Peperko
Kakav običajno uživam s kosmiči ali jogurtom, v kombinaciji z rožiči. Nastane super čokoladni okus, ki se mu ne morem upreti. Ta kakav je res noro aromatičen, razvajanje brbončic :)
-
Urška Škorjanc
Ta kakav je pa res super. Najraje ga uporabljam pri peki in v svojem jutranjem šejku z banano.
-
Alenka Lovrec
Kakao je TOP, zares uživam ob pripravah z njim, še bolj teknejo sladice in napitki, ki ga vsebujejo.
-
Aleksandra
Edini presni kakav ki mu ni potrebno dodajati sladkorja in je vseeno božanskega okusa...uživam ga vsak dan .......že samo zato ker je tako dober deluje antidepresivno in poživljajoče v vseh pogledih
-
Natalija Boldin
Nimam veliko besed zanj, je preprosto božanski, zdrav in okusen, dajem ga velikokrat v sladice in kaše.
-
Tina Grmek
Kakav criollo je super polnega okusa, obožujem ga! Največkrat ga uporabim za pripravo beljakovinskega pudinga ali pa kar tako za pripravo kakav napitka z riževim mlekom, ko ki zapaše. Zelo težko se ga dobi, pri vas pa je vedno na razpolago! Pridne ste!
-
Mojca Belingar
Presni kakav je super. Dodajam ga k maci, za jutranji napitek. Uporabljam ga še v sladicah ( biskviti, kroglice, kreme)
-
Andreja
Najboljši kakav kar sem jih kdaj preizkusila! Uporabljam ga za kakavove napitke, posujem ga po kosmičih, zdrobu in pri peki peciva. Njamsi...
-
Luna
Zelo, zelo okusen. Dvomim, da bom še kdaj uporabljala kakšen drug kakav.
-
Irena Moze
Njami, noro okusen, aromatičen, kremast in lahko topljiv kakav. Uporabljam ga za pripravo napitkov, kokosov puding z glukomananom, za chia sladice in slastne kokosove razpokančke s kakavom. Še nekaj vam zaupam. Če ga dodate eno žličko v kavni piling za telo, dodate še žličko cimeta in kokosovo olje, bo vaša koža mehka, dišeča in zdrava. Preizkušeno.
-
Sabina Glavač
Presni kakav igra pomembno vlogo v moji prehrani. Poleti ga dodam v domače pripravljen sladoled, tudi v sladice ga dodajam..... Pozimi pa naredim vročo čokolado.
-
Martina Ruperčič
Vaš kakav je res super, meni je še posebej všeč ker se zadnje čase malo drugače prehranjujem, jem bolj presno hrano Kakav dam med kosmiče, uporabila sem ga za izdelavo kakavovih kroglic naredila sem namaz (domačo Nutelo - imam krasen recept), sedaj ga bom pa uporabila za napitek. Gotovo ga še naročim.
-
Katja
Uporabljam ga zaradi kakovosti kakava. Saj sva dva od treh bolj okrogla v hiši in vsi trije pa zelo sladkosnedi. In rajši uporabljam ta kakav kot pa razne čokolade z sladkorjem in različnimi primesmi.V sladice ga poskušam dodat malo,saj barva in okus sta opazna zelo hitro,tako da razen če ne pripravljam kake večje količine sladic kot čoko kroglice itd...ga ponavadi porabim po kakem mesecu.
-
Špela Prijatelj
Poskusila že kar nekaj kakavov, ampak tale criollo pa zmaga. Največkrat si ga pripravim z mlekom, včasih pa ga dodam tudi v smuti in sladice.
-
Jožica Kiren
Kakav me je prijetno presenetil glede na to, da je brez sladkorja, sem pričakovala zelo grenak okus,ampak ne, okus je prijeten, nič grenak, s rastlinskim mlekom je odličen topel napitek, dodajam ga tudi v smuti ali pa v pšenični zdrob za večerjo.Embalaža je primerna, mi je všeč, ker ostane izdelek svež in prijentnega vonja. Prvi presni kakav, ki mi je všeč, pa še zdrav je. Sigurno ga bom še kupila.
-
Tatjana Veber
Presni kakav kupujem pri vas, ker zaupam v kvaliteto vaših izdelkov, všeč mi je vaš pristop do zdravega načina življenja...
Prav tako mi je všeč vaša embalaža, praktična in uporabna za hranjenje izdelka...
Kakav uporabljam predvsem za zdrave zajtrke, dodajam ga v smutije, ovseno kašo... Veliko pa ga uporabljam pri ustvarjanju sladic...
-
Marjanca Marinč
Kakao mi je zelo dober in okusen z veseljem ga bom še naročila zaenkrat ga še imam !
-
Nataša Čulum
Presni kakav uporabljamo vsi v družin. Ker ne pijem kave je to moj napitek, da mi da energijo. Super je.
-
Barbara Ajdič
Kakav mi je odličen. Uporabljam ga za peko sladic (tudi za presne sladice), z dodatkom koksovega sladkorja in cimeta ali kakšne druge začimbe ter kokosovega mleka pa postane okusen kakavov napitek. Odličen mi je tudi za pripravo domače čokolade ali za čokoladni namaz.
-
Jasmina B.
S presnim kakavom embalažo in vsem sem zelo zadovoljna. Uporabljam ga za napitke, sladice in kot dodatek kosmičem pri zajtrku
-
Nada Pečenik
Kakav obožujem in ga pijem vsak dan kot napitek. Dodam pa ga tudi med kosmiče, proteinske smootije, z njim si delam tudi domačo čokolado
-
Marina
Tale kakav je TOP zadeva. Če ga naredim kot navadni kakav (za pit) in dodam še malo eritritola in glukomanana, ga spijeta tudi tamali dve, ki sta drugače precej zbirčne ritke :) Obvezna sestavina pa je tudi pri domačem čokoladnem namazu, ki pri nas ne zdrži dolgo.
-
Jerneja
Kakav zelo diši in ima močan okus, kar mi je zelo všeč. Uporabljam ga za peko raznih sladic, ki so zaradi uporabe tega kakava bogatega okusa.
- Skrij komentarje