-
Jerneja Jančič
Odlično in vsestransko uporabno sladilo!
-
Nives Podmiljšak
Eritritol sladilo uporabljam pri peki peciva, palačink, pudinga... Včasih si z njim posladkam tudi kavico. Všeč mi je.
Pokaži vse
-
Andreja Barbo
Meni je všeč, ker nima kalorij ima pa prijetno sladkobo.
-
Dragica Knez
Eritritol je odličen. Ker imamo doma dibetika, sem letos marmelado in kompot zanj sladkala z eritrolom in sva oba zelo zadovoljna.
-
Iris Bolnar Zrimšek
Super je!
-
Sandra Stefancic
Super, meni osebno boljsi kot "navaden cuker". Odlicen za pripravo sladic
-
Zala Živkov
Navadnega sladkorja sploh ne uporabljam,zato pa če že moram kaj sladkati uporabljam ta eritriol ali pa število in sem super zadovoljna!
-
Majda Bartol
Eritritol uporabljam pri peki. Zavitek sladkan z eritritolom in malo stevije je krasen. Nihce ne ve, da ni kancka sladkorja, navadnega. Priporocam v primeru sladkornega bolnika v druzini ali kar tako, ker je res odlicno sladilo.
-
Julija
Ponavadi ne uporabljam sladil (tu in tam le kakšen med), ker nisem ljubiteljica preveč sladkega: sladice ja, a naj niso pretirano sladke. Eritritol je super izbira, ko si želim jed ali napitek posladkati, a ne na račun dodatnih kalorij. Tako npr. eritritol največkrat vmešam k domači vroči čokoladi s presnim kakavom, ki si jo najraje privoščim zvečer ob dobri knjigi ali zanimivemu filmu. Uporabila sem ga tudi pri pripravi muffinov in cimetovih rolic, pri čemer se je eritritol odlično obnesel.
-
Heidi Zor
Meni je super nadomestek sladkorja in za peko ko se navadis malcek drugacnega okusa oz teksture je top
-
Romana Pavli
Sem zadovoljna z izdelkom. Uporabljam ga za slajenje (predvsem) kave in sladic.l
-
Metka Lajlar
Super je uporabljam ga za vse ,za sladice ,peciva ,marmelade...skratka kot bi uporabljala sladkor ,priporočam ga vsem !
-
Manuela Klampfer
Super zadeva, z lahkoto nadomestiš z navadnim sladkorjem.
-
Nataša Gerdevič
Meni je super nadomestek sladkorju, pa brez slabe vesti ga uporabljam. Ga bo kmalu zmanjkalo in bom spet naročila.
-
Maruša R.
Eritritol je odličen nadomestek sladkorja. Uporabljam ga za peko sladic in kuhanje marmelad. Všeč mi je ker je poleg vsega še ne kaloričen...
-
Helena Razingar
Sem zelo zadovoljna. Pri nekaterih "delikatnih" sladicah ga pa mešam z navadnim zaradi količine. Ob priliki pa bom poizkusila brez mešanja. Sicer ga pa uporabljam povsod.
-
Danica Hren
Ker sem sladkorni bolnik, sem se odločila da poizkusim vaš eritritol. Res ga lahko uživam. Zelo sem vesela, da sem končno našla izdelek, ki ga lahko uživam.
-
Tina Konjedic
Odličen nadomestek sladkorja! Super se odnese v sladicah, napitkih ipd. - povsod ga lahko dodaš. Super izdelek, če paziš na kcal, količino sladkorja, ki ga poješ v dnevu.
-
Martina Vozelj
Odlično nadomestilo sladkorja pri peki sladic in tudi pri vsakdanji kuhi sladkih jedi.
-
Vesna Podveržen
Navadnega belega sladkorja že vrsto let ne uporabljam. Eritriol mi je všeč ker je na videz zelo podoben sladkorju in v bistvu, če ne poveš nihče ne ve da gre zanj. Všeč mi je ker je blagega sladkega okusa.
-
Maša Dravec Ornik
Super nadomestek sladkorja! Najbolj mi je všeč to, da ga lahko uporabljam pri peki slaščic, brez slabe vesti in brez strahu, da bi le-te bile presladke kot se večkrat izkaže pri uporabi navadnega sladkorja.
-
Anica Kosmač
Eritritol uporabljam že kar nekaj časa in sicer za sladice, marmelade in še bi se kaj našlo. Letos sem prvič naredila bezgov sirup in je prav dober. Ja in sedaj sem se spomnila, da po vašem receptu. Tako, da ja, super.
-
Špela
Pozdravljeni, sama eritritol v večini uporabljam pri sladkanju kave, nekajkrat pa sem z njim tudi sladkala razna peciva. Z njim sem zelo zadovoljna in ga definitivno priporocam vsem, ki bi radi omejili vnos sladkorja.
-
Danica Goljat
Meni se zdi super sladilo, delam domači sladoled in ga uporabljam redno in za kakšno pecivo. Drugače ne uporabljam sladil in ne sladkorja.
-
Franc Jeras
Zelo hitro sem se navadil na njegov okus. Zaradi diabetesa ga redno uporabljam in sladkam kakor z navadnim sladkorjem. Pira in eritritol je zame zakon. Drugih sladil in pšenične moke ne uporabljamo več. Tudi orehovi štruklji z pirine moke sladkane z eritritolom so zakon. Za praznike bomo pri peki uporabljali samo eritritol, ter pirino in rženo moko.
-
Jana Blažko
Ga uporabljam pri kavi, mi je všeč... veliko bolj prijetnega okusa kot ostala sladila.
-
Petra Pondrk
Ničesar večne delam brez eritritola. Eritritol sem zamenjala z belim sladkorjem.
-
Jana Kukovica
Zdravo! Eritritol, uporabljam za vse kar bi morala uporabiti navadni beli ali rjavi sladkor. Z eritritolom sem zadovoljna in ga uporabljam v razmerju 1:1 mi njegova sladkoba kar ustreza. Lp
-
Andreja Ramšak
Jaz sem zelo zadovoljna z Eritrilom. Uporabljam ga dnevno za sladkanje kave in čaja. Sedaj ga bom testirala tudi pri peki potice.
-
Zdenka Demirovski
Zelo dobro za tiste, ki imamo radi sladko, saj nima kalorij. Ker ga moraš dati malo več je škoda le, da je drag. Sicer pa sem vesela, da ga je dr. ŠTRUKELJ na oddaji Dobro jutro predstavil in da ga lahko kupim pri vas.
-
Marjeta Selan
Je OK, samo pri peki ga je treba dodati malo več ko je v receptu.
-
Tina Jerin
Krasno nadomešča sladkor.
-
Mojca Cepuš - nutricionistka
Sladkor brez kalorij? Sliši se skoraj prelepo, da bi bilo res, vendar obstaja. Eritritol je popolnoma naravno sladilo, ki ga najdemo v številnih vrstah sadja in zelenjave, prav tako pa nastaja kot stranski produkt fermentacije na primer vina in sira. Po kemijski strukturi ga uvrščamo med sladkorne alkohole oziroma poliole, ki spadajo med ogljikove hidrate. Naši prebavni encimi eritritola ne morejo prebaviti, zato iz njega ne pridobimo energije, kar pomeni, da je brez kalorij. Večina se ga absorbira v tankem črevesju, izloča pa se z urinom, zato ga v debelo črevo prispe zelo malo. To je še dodatna prednost, saj so sladkorni alkoholi znani po tem, da povzročajo zaprtje in napihnjenost. Z eritritolom teh težav ne boste imeli, če z njim ne pretiravate, saj ga tudi črevesne bakterije ne prebavljajo, posledično pa ne pride do vetrov.
Malincin eritritol je pridobljen s pomočjo mikroorganizmov z naravnim postopkom fermentacije glukoze, ki prihaja iz gensko nespremenjenega koruznega škroba. Po videzu in teksturi je zelo podoben pravemu sladkorju, zato se lahko uporablja kot njegov nadomestek praktično vsepovsod – v kavi, smutijih, jogurtih, sladicah in drugih.
Primeren je za vse, ki si želijo boljši življenjski slog in se iz takšnih ali drugačnih razlogov izogibajo sladkorju. Ker ne vpliva na raven krvnega sladkorja in ima glikemični indeks 0, se z njim lahko posladkajo tudi sladkorni bolniki. Glede na rezultate nekaterih raziskav naj bi celo deloval kot antioksidant, ščiti zobe pred kariesom in ga v primerjavi s sladkorjem ne povzroča, kot njegov nadomestek pa tudi olajša proces hujšanja.
-
Otilija Oset
Meni je zelo všeč, uporabila sem ga pri peki in je tudi v razmerju 1:1 čisto zadosti sladko. V načrtu imam še preizkus s kuhanjem, kjer pa pričakujem enak rezultat.
-
Natasa Vresk Cacic
Super je. V vseh receptih vsaj polovico sladkorja nadomestim z eritritolom in so še boljše, ker niso presladke.
-
Sabina Bračič
Uporabljam ga vsepovsod, namesto navadnega sladkorja... Nam je super.
-
Alenka Regoršek
Odličen nadomestek za sladkor.
-
Vesna Kovač
Uporablja ga mož in je zelo zadovoljen.
-
Valerija Sluga
Super nadomestilo za beli sladkor!
-
Anita Tomc
Eritritol me je pozitivno presenetil, nima nenaravnega okusa kot nekatera sladila.
-
Kaja Smolinger
Super, po okusu skoraj enak sladkorju, le manj sladek.
-
Katra Špacapan
Zaenkrat ga uporabljam kot nadomestek za navaden sladkor za v kavo in je super! Sem pa vesela vaših nasvetov iz maila in mislim, da bom pričela tudi s širšo uporabo eritritola v kuhinji. Hvala!
-
Vesna Petek Vodusek
Zelo dober nadomestek sladkorja.
-
Sara Hiti
Že nekaj let ne uporabljam belega sladkorja, a kot verjetno vsaki drugi ženski, tudi meni tu in tam zapaše kaj sladkega - takrat si brez slabe vesti privoščim kakšno "home made" sladico z eritritolom. Ker ima zelo podoben okus kot beli sladkor, do sedaj še nihče ni opazil, da za sladkanje nisem uporabila navadnega sladkorja, ampak eritritol.
-
Alenka Imenšek
Všeč mi je, ker je naraven in brez kalorij. V moji kuhinji je že zamenjal mesto navadnega sladkorja.
-
Kristina Starešinič
S samim izdelkom sem zelo zadovoljna. Uporabljala sem ga predvsem pri peki piškotov.
-
Manca Klemem
Uporabila sem ga za sladico, isto količino kot navadni sladkor, pa ni bilo nič manj dobro. :)
-
Rita Chiavalon
Zelo dobro sladilo. Probala sem jih več in vas je najboljši.
-
Mateja Godec
Zelo rada pijem sladko kavo, ampak me je skrbelo, ker sem uporabljala toliko belega sladkorja... Zdaj uporabljam Eritritol, ki je brez kalorij in lahko brez skrbi uživam v kavi... Je res malenkost pri okusu razlika, ampak nič kaj dosti... Men je zelo všeč.. Naslednjič ga preizkusim še pri peki sladic.
-
Marina Vesel
Eritritol je meni odličen nadomestek sladkorja, ne samo zase, ampak tudi za svoje otroke. Najpomembnejše mi je, da ne povzroča hitrega dviga sladkorja v krvi. Najraje ga uporabljam, kjer se uporablja manjša količina sladkorja, recimo sladkanje čaja, sladkanje gresa ali pa ko želim doseči efekt hlajenja v ustih.
-
Klavdija Eržen
Okus mi je všeč. Odlična zamenjava za beli sladkor!
-
Sonja Koračin
Eritritol uporabljam že kar nekaj časa pri vsem za kar sem prej uporabljala beli sladkor. Sem sladkorni bolnik, zato je to zame več kot uporabno. Najbolj mi je všeč, ker lahko pripravim tudi sladice in mi te ne dvigujejo sladkorja. Vaš eritritol pa sem izbrala zato, ker ne vsebuje GSO. Zame je nadvse uporaben.
-
Petra
Všeč mi je, ker nima nekega specifičnega okusa kot npr. stevia.
-
Veronika Cmrečnjak
Ful je dober povsod, razen v kavi ne. Sladice so top... In ker sem sladkosneda sem z menjavo sladkorja navdušena.
-
Marija Kropivšek
Odlično nadomestilo pri povečanem sladkorju v krvi.
-
Mateja Peterec
Eritritol je super, uporabljam ga že kar nekaj časa namesto belega sladkorja. Všeč mi je, da se zamenjava na hrani ne občuti, super je tudi za peko.
-
Doroteja Vodopivec
Super je! Otrok sploh ni zaznal, da ni preveč sladko.
-
Đula Meštrovac
Eritritol je super zamenjava za sladkor, zelo zadovoljna. Vaš eritritol mi najbolj odgovarja - menim, da niso vsi isti. Dobiš cenejšega v kakšni drugi trgovini, a ni najboljše kvalitete. Vaš je top. Eritritol uporabljam, ker pazim na svojo prehrano in res dam veliko na kvalitetne izdelke, kar vaš eritritol definitivno je.
-
Anita Rahne Pogačar
Meni je super, uporabljam ga predvsem v kavi.
-
Pavlic Andreja
Mi je zelo všeč in ne uporabljam več belega sladkorja.
-
Urša Kušar
Edini ertritol, ki mi je njihov okus res všeč.
-
Jožica Peljhan
Super nadomestilo za navadni sladkor.
-
Anja Rahne
Sama eritritol vecinoma uporabljam za slajenje kosmicev, kuhanih v vodi, pudingov ali kaksnih pecenih sladic. Moram pa priznati, da se se vedno lovim s primerno kolicino, skoraj vedno se mi zdi jed presladka ali premalo sladka. Poleg tega se mi zdi, da ima v povezavi z dolocenimi zivili bolj “nenaraven” okus kot z drugimi. Sama sem rahlo drugacen okus pripravljena sprejeti, medtem ko ostali clani mojega gospodinjstva se kar prisegajo na navaden sladkor, ampak v zmernih kolicinah.
-
Tina Strumbl Avdic
Eritritol me je dobesedno presenetil kako je to fin sladkor... načeloma ne uporabljam nobenega sladkorja, tudi sladice delam brez sladkorja, če že pri kakih sladicah na koncu posujem malo kokosovega (malinca)... naročila sem ga vbistvu za probat in sem navdušena... navdušena je pa tudi moja mama, takoj ko sem ji ga predstavila je dobesedno tekla v dm ponj in ga zamenjala z navadnim sladkorjem... za enkrat sladic z njim še nisem naredila ampak vsekakor je to v planu,uporabljam pa ga ko se našemu malčku ne je sadje mu tako čez posujem eritritol in hitro vsega zmanjka :) treba bit iznajdljiv :) vsekakor je to zdaj v moji omari must have sladkor!!
-
Katja Žagar
Za nakup tega izdelka sem se odločila, ker sem želela zmanjšati vnos sladkorja v prehrani. Gre za zelo dober nadomestek sladkorja-noben od družinskih članov ni ugotovil, da sem sladkor zamenjala z eritritolom.
-
Mateja Plečko
Zdi se mi super. Je malo manj sladek, vendar smo se ga vsi navadili.
-
Meta Rauch
Eritrol uporabljam največ pri peki. Rada pecem in imam skoraj prevec rada vse kar je sladko,tako,da je to resitev je sladko pa ves,da ne bo slo tebi v skodo. Pa tudi z njim sladkam kavo in caj in ga poskusam povsod zamenjati z navadnim sladkorjem.
-
Bianca RAD
Uporabljam ga pri peki in peciva so sladka pa niti ga ne dam kej več kot bi dala navadnega sladkorja.
-
Damjana Zajec
Eritritol mi je super in ga uporabljam tako v sladicah, kot za slajenje vse ostale hrane (npr. gresa) in pijač (npr. kave, žitne kave)... torej same pohvale.
-
Andreja Mrše
Sladilo je super. Ga bom z veseljem še naročila.
-
Lidija
Eritritol uporabljam že 10 mesecev. Z njim zamenjujemo beli sladkor v prehrani. Največkrat ga uporabim pri peki ali občasno sladkanje kave. Zelo mi ustreza in če ga primerjam z navadnim sladkorjem, ne opazim nobene razlike v okusu. Je pa res, da ga je potrebno dozirati malo več.
-
Sonja Bogilovic
Z Eritritolom sem bila zelo zadovoljna, z vašo akcijsko ponudbo pa tudi. Odkar je soprogu pred 4 leti diagnosticiran diabetes tipa 2, v naši kuhinji ne uporabljamo kristalnega belega sladkorja.
Od vseh nadomestil se mi zdi, da je ravno Eritrotol najboljši.
-
Tanja Zitko
S sladilom Eritritol sem že kar v večini nadomestila navadni beli sladkor. Je super, nadomestek. Pecivu ga dodam v enakih gramaturah kot je predvideno za navadni sladkor, in je ravno prav (da ni presladko). V glavnem je top.
-
Milena Sodja
Kupila sem sladilo Eritritol na podlagi priporočila dr. Štuklja v oddaji Dobro jutro. Z njim sem najprej sladila čaje in druge napitke možu, ki je po možganski kapi ostal nepokreten in je vedno bolj pridobival na teži. Sedaj sem ves sladkor zamenjala s sladilom Eritritol in pridobivanje teže se je ustavilo.
-
Anya Lajic
Moje mnenje o eritrolu je vse najboljse! Uporabljam ga tako za sladice kot tudi ovsene kase in sladilo caju. Navdusilo me je to, da nima prav nic kalorij in lahko brez problema sladkas caj saj nekaterim kot sem jaz, ne sladkan caj ni kaj prevec vsec. Eritrol res priporocam vsem, pa tudi cena je zelo dostopna in vredu, saj je v nekaterih trgovinah zelo drazji, pa se za slovenski izdelek gre tako da podpiramo slovenske podjetnike in slovenske izdelke :) kmalu pa bo zaloga posla tako da bo treba kmalu novega narociti. Vse pohvale za eritrol, upam da Vam moje mnenje kaj pomaga. Lep dan zelim in ostanite zdravi!
-
Ajda Lesjak
Eritritol uporabljamo že dlje časa. V času karantene pa izključno uporabljala s hčerko eritritol pri peki sladic, hčerka z njim pripravlja pudinge.
-
Judita Mavrič
Sladilo dobila pred kratkim in ga veselo uporabljam. Panacotta in sladoled odlična in tudi pri jabolčnih rezinah se je izkazalo. Uporabila sem isto količino kot sladkorja in bilo čisto dovolj.
-
Janja Rostohar
Eritritol uporabljam za manjše sladice, napitke … V teh dneh, ko več kuhamo, sem ga namesto sladkorja uporabila v riževem narastku in pudingu, dodala sem ga v sladico z dušenimi jabolki in vanilijino kremo, v naslednjih dneh nameravam narediti panakoto, ki jo tudi sicer pogosto delam, in bo tudi z eritritolom. Nisem povečala količine, bilo je malo manj sladko, a se ni nihče, v moji sicer »sladki« družini pritoževal . Še vedno imamo v omari sladkor, a ga res malo uporabljamo. Čaja in kave ne sladkamo, še največji potrošnik vsega sladkega je moj izbirčni sin, ki se še ne ozira na zdravo prehrano. Je aktiven športnik in zaenkrat vse sproti pokuri . Moja najstnica pa zelo spremlja članke, posnetke, objave … povezane z zdravo in uravnoteženo prehrano. Tudi gibanje vključuje.
-
Lara Maček
Sladilo Eritritol je en super nadomestek belemu sladkorju :) super super za pripravo kakršne koli sladice ali pa za pripravo sladkega zajtrka- oziroma sama ga uporabljam vedno, ko želim kaj sladkati :)
-
Ingrid Hrovatin
Sladilo eritritol je okusen nadomestek sladkorja. Rada ga uporabim za sladkanje kave in za pripravo sladic.
-
Mirjam Katič
Eritritol uporabljam vsakodnevno pri kuhanju kave in v zadnjem času tudi pri peki sladic. Navadila sem se nanj.
-
Goranka Goranović
Beli sladkor ne uporabljam že leta...za peciva sem uporabljala muscovado sladkor in to zelo malo, sodelavec mi je rekel za eritritol ker ga uporablja njegova žena ker je sladkorni bolnik, in od takrat (eno leto) ga uporabljam.
-
Sanja Šabac
Eritritol uporabljam za slajenje peciv, sladoleda in slaščic, katerim ne dodajam suhega sadja ali banan. Ker mi sladek okus ni več tako potreben kot včasih, ga dodam manj, kot je napisano v receptu. Ga pa obvezno uporabim 1-2x na mesec, ko mi "pade sladkor".
-
Sabina Kovačič
Nad eritritolom sem navdušena. Odločila sem se namreč počasi zmanjšat ogljikove hidrate na minimum in iz prehrane povsem izločiti sladkor. Ker pa sem sladkosneda, sem se pred uvedbo eritritola precej mučila. Eritritol pa je zdaj povsem zamenjal sladkor, tako da si lahko marsikaj privoščim brez slabe vesti.
-
Nika Može
Erititrol sem zdaj prvič v življenju poskusila. Sama sem velik sladkosned in se tudi ne preveč dobro počutim ko pojem, kar ni najbolj zdravo zame. Všeč mi je da mi zdaj ni treba več skrbeti za dodatne kalorije in predvsem to, da je obstojen na vse temperature. Uporabljam ga v vseh pečenih sladicah in mrzlih napitkih. Ima malo drugačen okus in zanimiv vonj, ampak še vedno zelo dober. Priporočam ga tudi ostalim!
-
Klara Tratnik
Eritritol je super nadomestek navadnega belega sladkorja. Sama sploh ne opazim razlike. Ker sem slaščičarka ga večinoma uporabljam za pripravo sladic. Všeč mi je ker ga lahko uporabim brez slabe vesti saj ne vsebuje kalorij. Super je tudi za sladkanje kave, smutijev, palačink,...skratka priporočam vsem.
-
Urša Ručigaj
Obe s hčerko sva zelo navdušeni in odločeni, da se sladkava samo z eritritolom.
-
Barbara Jereb
S sladilom Eritritol sem zadovoljna, saj nima presladkega okusa, ampak bolj blag okus, tako da sladice z njim niso presladke :)
-
Aleksandra Zrnec
Uporabljam eritritol in je zelo v redu, ker ne greni in nimaš na koncu čudnega okusa po ustih kot npr. Hoferjev ali Mercatorjev itd...
-
Urša Ugovšek
Erittritol sem začela uporabljati, ko sem pričela z dieto in začuda mi odgovarja, se mi zdi da je zadost sladek, ponavadi ga posujem po kakih zamrznjenih sadežih, v kavi ga pa itak ne uporabljam, pijem brez, pa v domač sladoled ga tudi dam. Všeč mi je, ker je naravno.
-
Manca Arko
Meni je odlična alternativa klasičnemu sladkorju, okus pa presega vso konkurenco. Odličen je in ga priporočam tudi svojim prijateljem. Hrana s tem sladilom je okusna in sladka. Bravo in čestitke.
-
Katja Sečnik
Z eritritolom sem zadovoljna. Nasploh sem z vsemi vašimi izdelki zadovoljna.
-
Judita Mavrič
Sladilo eritritol dobila pred kratkim in ga že veselo uporabljam za sladice. Panacota in sladoled odlična, pa tudi pri jabolčnih rezinah se je izkazal. Mislim, da to ni moje zadnje naročilo.
-
Jasna Šuc
Že nekaj časa pri pripravi sladic uporabljam izključno erythritol. Ne uporabljam ga zaradi zdravstvenih težav, ampak zaradi tega, da so naše sladice manj "pregrešne" in ob njih tako lahko bolj uživamo. Vsi smo se že tako navadili, da se niti ne spomnim, da bi uporabila kakšne druge vrste sladkor ali sladilo.
-
Suzana Pšeničnik
Sledilo Eritritol mi je všeč, tudi ostali vaši izdelki so super!
-
Simona Pavlič
Eritirol je super nadomestek pravega sladkorja. Ne opazim sploh razlike. Dodajam ga v slaščice, palačinke. Tudi zelo malo se ga porabi. Zadovoljna in ga bom še kupila, ko poide zaloga.
-
Janja Lopatič
Zadovoljna sem z Eritrolom; letos sem skuhala kar nekaj domače marmelade z njim….enkrat se mi je zgodilo, da je šel v majhne kristalčke; morda sem premalo mešala marmelado.
-
Melita
Eritrol mi je zelo všeč, saj brez skrbi pred dodatnimi kalorijami sladkam svojo kavico ali pecivo, ki ga spečem. V bistvu smo z njim v celoti zamenjali beli sladkor. Najbolj prikladno pa je to, da nima nekega dodatnega neprijetnega priokusa kot nekatera druga “sladkorna nadomestila”.
-
Vlasta Kobal
Moje mnenje je pozitivno. Res je manj sladek, vendar nisem povečala količine in je bilo dovolj sladko.
-
Katja Hrlec
Sem uporabila nekajkrat, in moram priznati, da sem se na začetku malo lovila. Se mi zdi da sem ga dajala premalo. Sedaj ko ga dam malo več je super. Največkrat ga uporabljam pri peki pirinih palačink ali pri pripravi panacotte.
-
Tanja Gulin
Trenutno ga uporabljam vsak dan za sladkanje kave in sem zelo zadovoljna. Uporabila sem ga pri enem pecivu, ki je imelo že v original receptu eritritol. Pecivo je bilo dobro. Počasi bom poskusila tudi pri ostalih receptih, da bom videla kako se bo obnesel.
-
Klara Bucaj
Eritritol je super zadeva. Odličen nadomestek klasičnega sladkorja. Uporabljam ga vse povsod in pri tem nimam slabe vesti :).
-
Zdenka Šolič
Zelo sem zadovoljna, res, pa še ne redi, uporabljam ga povsod, hvala vam ..)))
-
Urška Škorjanc
Super se obnese kot nadomestek sladkorja v vsakodnevni uporabi in pri pripravi sladic.
-
Mojca Štrukelj
Eritritol, uporabljam že kar nekaj časa in sem zelo zadovoljna. Ker imam sladkorno tip 2, ga uporabljam še z večjim veseljem, moje razmerje pa je kar 1:1, ali pa celo malo manj, ampak to bolj z namenom, da izgubim kakšen gram.
Želim vam še veliko novitet in, da nam jih ponudite in predstavite,ker do sedaj še nisem bila razočarana, prej pozitivno presenečena.
-
Marlen Steiner
Zelo sem zadovoljna, saj se lahko posladkam brez slabe vesti in to je zame zelo pomembno
-
Lea Tolar
Ker nisem tipična gospodinja, ki je zmožna poleg vsega kaosa "nekaj na hitro, zdravega" spečt - sladice mi namreč vzamejo čisto preveč energije in jih delam samo, ko je to res nujno, ali pa ko imam slučajno tak dan, da imam potrpljenje za to....tako da eritriol uporabljam pri zajtrkih :) Zaradi zajtrkov planirano vstajam prej in se trudim, da so čimbolj raznoliki, eritriol pa je tu super nadomestek klasičnega sladkorja - za sladkanje gozdnih sadežev, skyr-ja, domače granole, skute itd. S partnerjem nama veliko pomeni, da dan začneva zdravo in da kak sladek prekršek prihraniva za kasneje, npr. ob kavi :)
-
Ana Delak
Z eritritolom sem zadovoljna. Uporabljam ga za sladkanje kave.
-
Margit Smole
Všeč mi je, saj uživanje rafiniranega sladkorja škodi zdravju. Je primerljive stopnje sladkosti, kot rafiniran trstni sladkor ali kokosov sladkor, ki sem ga uporabljala pred uvedbo Eritritola. Uporabljam ga, da sladkam kavo. Sladic ne znam peči, razen palačink in keksov pozimi in vem da bodo enako sladki, kakor prej.
-
Špela Tihel
Navadnega sladkorja že več let ne uporabljam...sladila uporabljam le pri peki slaščic. Eritrol je edino sladilo ki sem ga preizkusila in ima res dober okus.
Med vsemi ga najraje uporabljam,ker je zelo podoben navadnemu sladkorju in ne spreminja okusa jedi.
-
Špela Tihel
Navadnega sladkorja že več let ne uporabljam...sladila uporabljam le pri peki slaščic. Eritrol je edino sladilo ki sem ga preizkusila in ima res dober okus.
Med vsemi ga najraje uporabljam,ker je zelo podoben navadnemu sladkorju in ne spreminja okusa jedi.
-
Stane Martinčič
Eritritol je super sladilo za kakav,čaj in še kaj. Ni pa za marmelade,ker kristalizira in prav tak problem sem mel jaz.
-
Eva Kersnik
Eritritol sem prvič zasledila preko Malince in ga uporabljam že skoraj pol leta za vse: kava, čaj, peka peciv, palačinke itd. Preden sem se spoznala s tem sladilom sem beli sladkor menjala za rjavega, nato pa tega še za kokosovega. Samo me je vedno napihnilo v črevesju. Eritritol pa je sladilo, ki mi ne povzroča preglavic (ups, pač se ne morem odvadit od sladke kave ;)). Sama uporabljam za sladkanje toplih napitkov v razmerju 1:1, oz. včasih še manj. Pri Malinci ga dobim kakovostnega, po ugodni ceni, dostava pa je že naslednji dan.
-
Anita Tojagic
Eritritol je zakon. Ker sem se odločila za lchf prehrano to pomeni brez belega sladkorja. Ker sem imela telo navajeno na sladkor, predvsem sem oboževala res sladko kavo sem si na začetku pomagala z eritritolom. Sedaj sem ponosna, da že pol leta pijem grenko kavo, eritritolol pa uporabljam le pri peki lchf sladic. Ostali moji ne lchf- jevci so tudi navdušeni nad eritritolom, tako da v našem domu se je poraba belega sladkorja ZELO zmanjšala. Ponosna na spremembe...
-
Nina
Moje nadomestilo za bel sladkor, ki ga že 2 leti ne uporabljam več.
-
Dragana Radojević
Eritritol sem v prvi vrsti nabavila zaradi nečakinje, ki je diabetik. In ker rada pripravim kaj za naše najmlajše, je to opcija, da ni prikrajšana. Letos sem delala figovo marmelado in razne torte. Ob tem prazničnem času ga bom poskusila tudi pri peki piškotov.
Sicer pa ga uporabljam tudi v najini kuhinji, saj se skušava izogibat navadnemu sladkorju.
Zadovoljna z okusom in sploh kot zamenjava pri peki je super, predvsem zato ker je kot sestavina podoben sladkorju, kar pomeni, da lahko katerikoli recept z navadnim sladkorjem uporabi, le da upoštevam razliko med sladkobo, če želim, da je slaščica sladka kot bi morala biti, seveda.
Vsekakor ga priporočamo - tako za splošno uporabo kot za diabetike, ker res niti malo ne vpliva na glikemični indeks.
-
Ana Delak
Z eritritolom sem zadovoljna, uporabljam ga večinoma za sladkanje kave.
-
Jana Fabjančič
Sladilo sem začela uporabljati ko smo v družini dobili sladkornega bolnika in ga uporabljam pri peki peciv. Drugače pa sladkorja oz. njegovega nadomestila sploh ne uporabljamo več. Mogoče kdaj še kokosov sladkor. Embalaža mi ustreza, kvaliteta pa je odlična.
-
Teja Kragelj
Eritritol redno uporabljam pri peki in je super! sem zelo zadovoljna z njim. Uporabljam pa ga za vsa peciva.
-
Blanka Skodlar
V moji kuhinji že dolgo ni več navadnega sladkorja. Erythitrol sem prvič kupila v vaši spletni trgovini. Z njim sem zelo zadovoljna, saj ne maram preveč intenzivno sladkih okusov.
-
Irena Poljanšek
Eritritol se mi zdi super in ga tudi vedno več uporabljam.
Doma smo se ga kar navadili
-
Špela Prijatelj
Ubistvu si ne predstavljam več peke sladic in peciva brez eritritola, tako da je že zdavnaj nadomestil navaden bel sladkor in ga ne zamenjam več.
-
Klara
Pred približno mesec dni sem začela s posebno dieto, ukinila sem sladkor in ogljikove hidrate. Prvič uporabljam eritritol. Ne uporabljam ga veliko, le ko pripravljam čokoladke, včeraj pa sem prvič spekla fižolove brownije in sladkala z njim. Nič nisem tehtala sestavin, razen fižola, vse ostalo po občutku in tudi sladila sem po občutku, dobri dve žlici, pa je bilo čisto dovolj. Včasih sladkam kakavov napitek, ampak zelo malo.
-
Urška Jošar
Super je, popolnoma je nadomestil navaden sladkor in zelo sem zadovoljna z njim, le embalaža bi lahko bila cela iz papirja,ker je boljše za okolje
-
Brigita Džamastagič
Z embalažo sem zadovoljna (ekološko), uporabljam ga za sladkanje kave, občasno za peko sladic. V celoti ga sicer še nisem zamenjala z belim sladkorjem, čeprav le-tega uporabljam zelo redko (edino za peko)
-
Petra Žirovnik Grudnik
Jaz uporabljam Eritritol namesto sladkorja že več kot 1 leto.
Z vašim sem zelo zadovoljna, ker ne peče in nima dodatnega okusa.
Odličen je :)
-
Katja Uršej
Sladilo eritritol sem tokrat poskusila prvič in sem z njim zadovoljna, sicer si zelo malo stvari sladkam in kar si sladkam vedno uporabim kokosov sladkor ali sedaj eritritol. Navadnega sladkorja ne uporabljam že kar nekaj časa. Sladilo navadno uporabljam zjutraj za čaj ter za kakšno sladico. Pakiranje je veliko in zadošča za kar nekaj časa. Trenutno imam same pozitivne izkušnje.
-
Maja Čolić
Moram reči, da mi je eritritol razširil obzorja. Dokler ga niste Malince začele promovirati, sploh nisem vedela za njegov obstoj. Zdaj ostaja moja redna sestavina in seveda nadomestek pri peki vseh peciv. Na kratko: zelo mi je všeč!
-
Andreja Leben
Z vašimi izdelki sem zadovoljna, tudi eritritol uporabljam namesto belega sladkorja. Meni je všeč, ker ni tako sladko sladek. Za zajtrk si skuham proseno kašo, dodam sadje - največkrat gozdne sadeže, ki so nekoliko kisli- in ker sem sladkosnedka seveda dodam sladkor - zdaj eritritol- mi je bolj okusno kot prej ,z navadnim sladorjem.
Bolj prijeten okus je tudi kavice, čeprav jo čisto malo sladkam.
-
Marjeta Granda
Eritrol je super za uporabo pri sladkanju, kave, čaja in drugih raznih napitkov saj ne zaužiješ nobenih dodatnih sladkih kalorij.
Za peko in kuhanje ga ne uporabljam saj je cenovno predrago glede na količino, ki jo je potrebno dodati naprimer za peko piškotov, potic, raznih zavitkov, itd., radi imamo namreč,
da so sladice, v kolikor jih že jemo, le-te sladke, sladke. ☺
Za vsakodnevno uporabo kot sem že na začetku omenila, pa je super.
-
Katarina Žagar
Eritritol uporabljam dokaj pogosto. Z njim sladim peciva, smutije in kuham marmelade. V sladicah ima malce "hladilen" okus.
-
Marjana Lavrinšek Vranjek
Super zadeva, čeprav v moji kuhinji zelo malo uporabljam sladkor, mi je erythritol popolnoma zamenjal beli sladkor. Preizkusila pa ga bom tudi pri Božični peki.
-
Nada Pečenik
Eritritol sem prvič naročila. Bel sladkor sem vrgla proč
-
Tina Suklje
Ej super je: pakiranje, da sploh ne omenim kako super duprsko skatlo imate, z malinco gor. Itak!! :) Eritritol uporabljam za peko, v sirupih, v kakavu, za prakticno vse. Super prav pride za Kandida dieto :)
-
Simona Gornik
Tako kot ostale vaše dobrote, je tudi ERYTHRITOL v privlačni embalaži. Že barva pove, da je v njej nekaj naravnega, dobrega... Je res super nadomestek, ravno zaradi tega, ker je brez kalorij. Sicer doma skorajda ne uporabljamo nič sladkorja, ko kaj sladkega spečemo, pa največkrat uporabimo kokosov sladkor.
-
Polona Reberšak
Eritritol uporabljam vsakič, kadar se lotim priprave sladic. Predvsem mi je všeč to, da lahko jem brez slabe vesti in bojazni, da sem spet zaužila preveč kalorij. Super pa je tudi za očeta, ki je pred kratkim imel operacijo na srcu in probleme s pritiskom, zdaj pa lahko brez težav je sladice, ki so popolnoma istega okusa kot če bi uporabljal navaden sladkor. Priporočam ga vsem, ki si želijo zgubiti kakšen kilogramček ali pa urediti krvni sladkor.
-
Simona
Ok, kupila sem zadevo, ker sem mislila, da je res enak okus kot sladkor, ko sem prebrala vse komentarje. Sladkorja sicer ne uporabljam veliko, vendar ga rada dodam čaju in kavi in sem si rekla, ok, pa dajmo še to zmanjšat. Seveda piše da dosega nekje 60 - 75 % sladkosti navadnega belega sladkorja, ampak vseeno. Ponavadi dam v 2,5 dcl čaja eno čajno žličko rjavega sladkorja. Tega sem dodala 2 žlici, pa še vedno čaj ni čisto nič sladek. Bom probala še kakšno drugo sladilo, ampak tole res ni zame. Ga bom vseeno porabila, kdo ve, mogoče se pa v tem času čisto odvadim pit sladek čaj in bom sladkor lahko popolnoma eliminirala. :)
- Skrij komentarje